DOLAR

32,5729

0.17%
EURO

34,8943

0.63%
ALTIN(gr)

2.430,48

-0,08%
BİST 100

9645.02

-0,08%
height="132" />
Evsen’den Kredi Talebi

Evsen’den Kredi Talebi

ABONE OL
Şub 25, 2022 20:53
Evsen’den Kredi Talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen; “Esnafımıza acil olarak, faizsiz ve bir yıl ödemesiz can suyu kredisi verilmelidir!”

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen ,yeni yıla girerken elektrik ve doğalgaza yapılan zamların yanı sıra  yeniden değerleme oranları ile  başta Bağ-Kur Primleri olmak üzere; A’dan Z’ye bütün üretim kalemlerinde, fiyat artışı yaşandığını dile getirdi. Piyasaların fiyat artışlarından  olumsuz etkilendiğini belirten Evsen; “Esnafımızın, bu zamların altından kalkması mümkün değildir. Bu zamlar ile esnafın ışığı yanmaz, sokaklar aydınlanmaz. Esnaflar yapılan son elektrik zamlarından sonra artık vitrinin lambalarını söndürmek zorunda kalıyor. Bunların olmaması için, esnaflara özel elektrik tarifesi uygulanmalıdır. Akaryakıt  fiyatlarına yapılan zamlarla birlikte ise hem şoför esnafı, hem de araç sahipleri araçlarını kullanmaya  korkar hale geldi.  Bu tablonun devamı halinde; taksi, kamyon ve minibüsler kontak açamaz, marşa basamaz” dedi.

“ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA ESNAFA ÖZEL TARİFE UYGULANMALI”

” Elektrik ve doğalgaza yapılan  zamların başta esnaf ve sanatkarlar olmak üzere her kesimi olumsuz etkilediğini belirten  Evsen, “Aralık ayı için açıklanan enflasyon oranı beklentilerin de üzerinde  bir rakama ulaştı. Enflasyon oranı son 19 yılın en yüksek oranı olarak kayıtlara geçti. Bununla birlikte yeni yıla yüksek zamlarla girilmesi, başta esnafımız olmak üzere tüm kesimleri olumsuz etkiledi. Zaten pandemi nedniyle oldukça zor günler geçiren, BAĞ-KUR’unu, vergisini ve iş yerinin kirasını ödeyemeyen esnafımız, bu zamların altından kalkamaz. Dolabını çalıştıramaz, vitrinlerinin lambalarını dahi  yakamayacak duruma gelir. Esnafın bu durumu göz önüne alınarak; zamlarda ve yeniden değerleme oranlarında esnekliğe gidilmeli. Elektrik ve doğalgazda esnafa özel tarife uygulanmalıdır.” dedi

“KAHVECİ ESNAFLARIMIZIN İÇİNDE BULUNDUĞU İÇLER ACISI DURUMU BİREBİR YAŞAYARAK ŞAHİTLİK EDİYORUZ!”

30 Ocak 2022 tarihinde üyelerinin teveccüh göstererek kendilerini  başkan seçtiği günden beri sahada olduklarının altını çizen Evsen; “Kahveci esnaflarımızın içinde bulunduğu içler acısı durumu,birebir yaşayarak şahitlik ediyoruz! Gerek yaşanan pandemi süreci gerekse 25 Ocak 2020 de yaşadığımız deprem şehrimizi ve esnaflarımızı perişan etmiştir! Bu süreçte; kahveci, kantinci, kafeterya işleten esnafımızın işyerlerinin kapalı olması tam bir drama dönüşmüştür! Kahveci esnafımız, en az 100 bin lira borçlanmıştır! Artan doğalgaz ve elektrik faturaları esnafımızın belini bükmüştür! Çaresizliğe itmiştir.” ifadelerini kullandı

“ESNAFIMIZA DERHAL CANSUYU KREDİSİ VERİLMELİDİR!”

Evsen esnafların darboğazdan  çıkabilmesi için krediye ihtiyaç duyduğunu hatırlatarak  açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Çözüm bellidir! Kredilerin faizsiz ertelenmesi şarttır. Bunun yanı sıra esnafımıza acil olarak  faizsiz  ve bir yıl ertelemeli  can suyu kredisi  verilmelidir! Doğalgaz ve elektrik fiyatları, makul ölçüye çekilerek birikmiş faturaların  taksitlendirilerek ödemesi için  imkan sunulmalıdır. Esnafımızın borcundan dolayı doğalgazı ve elektriği asla kesilmemelidir! Başta ilimizin milletvekilleri olmak üzere, tüm yetkililerden bu konulara acil çözüm getirmelerini talep ediyoruz”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.