DOLAR

32,5815

0.3%
EURO

34,7074

-0.19%
ALTIN(gr)

2.509,15

1,01%
BİST 100

1,01%
height="132" />
Emekliler intibak yasasının çıkmasını bekliyor

Emekliler intibak yasasının çıkmasını bekliyor

ABONE OL
Şub 25, 2022 20:30
Emekliler intibak yasasının çıkmasını bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, Gazetemize yaptığı açıklamada “Emekliler intibak yasasının çıkmasını bekliyor. İkramiyelerin 2500-3000 TL arasına çıkmasını talep ediyorlar”dedi.

BAŞKAN GÜR “ KATKI PAYLARI EMEKLİNİN SIRTINDA BİR KAMBUR ”

Emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki defa verilen bayram ikramiyelerine ilişkin açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, “Emekliler olarak bu yıl verilecek ikramiyelerin 2500-3000 TL olmasını bekliyoruz” dedi.

“İKRAMİYELERİN EN AZ 2500-3000 TL OLMASINI BEKLİYORUZ”

2022 yapılan zamların değerlendirilerek emekli ikramiyelerine zam yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Vedat Gür, “2018 yılından bu yana verilen bayram ikramiyeleri o günün şartlarına göre çok iyiydi. Ancak bugünkü şartlar düşünüldüğünde o zaman etin kilosu 25 TL idi şimdi 125 TL hiçbir değeri olmayan bir ikramiye durumuna düştü. Enflasyon ve zamlar değerlendirildiğinde bu yıl verilecek ikramiyelerin en az 2500-3000 TL olmasını istiyoruz. Eczane katkı payları emeklilerin sırtında bir kamburdur kaldırılmasını istiyoruz.

Her fırsatta; basın yoluyla veyahut bizzat görüşmeler olsun hükümetimize, yılda iki defa verilen bayram ikramiyelerinin arttırılması konusunda tavrımızı gösteriyoruz. Bu yılda hükümetimizden talebimiz; ülkemizdeki emekli insanlarımız için bayram ikramiyelerin 2500 ile 3000 TL arasında bir miktar olmasıdır.” Dedi.

Türkiye’de yaşayan yüzbinlerce emeklinin artan zamlar karşısında mağduriyet yaşadığını aktaran Başkan Gür, beklentilerini şöyle sıraladı;

Emekli maaşlarına yapılan zam sonrasında en düşük emekli maaşı 2500 TL’ye çıktı. Yapılan zam sonrası, Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte gözler emekli ikramiyelerine çevrildi. İlk olarak 2018 yılında verilen Emeklilerin Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki defa aldıkları bayram ikramiyelerin bu yıl 2000 TL’ye çıkarılması öngörülüyor. Böyle olması durumunda ise iki bayramda da ikramiye alacak emeklilere toplamda 4 bin lira ödenecek. Milyonlarca emeklinin beklediği zam haberini ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

Geçtiğimiz yıl 1100 TL olarak verilen bayram ikramiyelerin bu yıl milyonlarca emeklinin hesabına ne kadar yatırılacağı merak edilirken konuyla ilgili beklentilerini aktaran Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, 2500 ile 3000 TL arasında emekli ikramiye beklediklerini ifade etti.

 “İNTİBAK YASASI İÇİN DEVLETİMİZ BİZE SÖZ VERDİ”

“2000 yılından sonra emekli olanlar için İntibak Yasası’nın emeklilerin günün şartlarına uygun bir şekilde yaşamasını sağlayacak şekilde düzenlemesini istiyoruz. Emekliler üzerindeki katkı paylarının da kaldırılması gerekiyor. Bu katkı payları emeklilerin üzerinde bir kambur olarak kaldı. Bunun bir an önce kaldırılmasını bekliyoruz. Aynı zamanda maaşlarımızın da yüzdeli değil de kademeli seyyanen zam yapılmasını talep ediyoruz”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.