DOLAR 32,3343 0.25%
EURO 35,1415 0.01%
ALTIN
BITCOIN 23000142,83%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İdlib’e gönderilmek üzere yardım kampanyası düzenlendi

İdlib’e gönderilmek üzere yardım kampanyası düzenlendi

ABONE OL
Şub 22, 2022 19:22
İdlib’e gönderilmek üzere yardım kampanyası düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlib’e gönderilmek üzere yardım kampanyası düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ‘Biz Kardeşiz İdlib’in Yanındayız’ sloganı ile başlatılan yardım kampanyası kapsamında Suriye İdlib’e 8 tır yardım gönderildi.

Törene Elazığ Valisi Dr.Ömer Toraman, İlçe Belediye Başkanları, Jandarma Alay Komutanı, Emniyet Müdürü, İlçe Müftülüleri, STK Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Elazığ Valisi Ömer Toraman ”Bizim inancımız, medeniyetimiz zor durumda olanlara yardım etmeyi, dayanışmayı emrediyor. Kaldı ki sınırlarımızın hemen ötesinde milyonlarca insan zor şartlarda, çadırlarda, barakalarda bu çetin kış mevsimini geçirmeye çalışıyor. Bugün de zor durumda olduğunu müşahede ettiğimiz İdlib’deki din kardeşlerimize yardım elini uzatmak için Elazığlılar kenetlendiler, bir araya geldiler. Bugün zor durumda olan kim varsa onun elinden tutmak bizim inancımızın gereğidir.” dedi.

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın ”Şüphesiz en büyük iyilik yardımlaşma ve paylaşma ile kazanılır. İyilik insanın bu hayattaki en önemli kazancı en değerli mirasıdır. Merhametli bir yüreğin sesine kulak verip, yetime kardeş, yoksula sevinç, ihtiyaç sahiplerine ensar olmaktır. Mazlum’a evini ve gönlünü açmaktır. Tabiatı korumak bir karıncayı bile incitmemektir. Yaratılan her bir cana yaratıcısının hürmetine Şefkatle davranmaktır. İyilik: ekmeği, duayı, sevgi ve kaderi paylaşmaktır.  Bugün Allah nasip ederse İçinde un, yatak, gıda malzemeleri, temizlik ürünleri ve battaniye gibi muhtelif malzemeler bulunan 8 tırı sizlerin dualarıyla, tekbirlerle Allah’ın izniyle yolcu ediyoruz.” dedi.

Yardım tırları dualar eşliğinde yola çıktı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.