height="132" />
Elazığ Esnaf Odaları başkanları, esnaf ve vatandaşların yaşadığı sorunları Milletvekili Sermin Balık’a iletti

Elazığ Esnaf Odaları başkanları, esnaf ve vatandaşların yaşadığı sorunları Milletvekili Sermin Balık’a iletti

ABONE OL
Şub 18, 2022 19:59
Elazığ Esnaf Odaları başkanları, esnaf ve vatandaşların yaşadığı sorunları Milletvekili Sermin Balık’a iletti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık ile bir araya gelen Elazığ Esnaf Odaları başkanları, esnaf ve vatandaşların yaşadığı sorunları Milletvekili Sermin Balık’a iletti. Oda başkanları adına konuşan Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Cemil Erdem, akaryakıt, elektrik doğalgaz zamları nedeniyle esnafların yaşadığı mağduriyetin ciddi boyutlara çıktığını ifade etti. 

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, talep ve sorunları dinlemek üzere Elazığ’da faaliyet gösteren Esnaf odaları başkanlarıyla bir araya geldi. Kültür Park’ta düzenlenen programda Esnaf Odaları başkanları vatandaşların yaşadığı problemleri Milletvekili Sermin Balık’a iletti.

‘TESİS KURULSUN’ ÇAĞRISI

Elazığ’da son günlerin gündem konusu olan Maden ilçesinde tespit edilen zengin rezervler ile ilgili Elazığ işinsanlarının destek beklediğini aktaran Başkan Erdem, “Elazığ’ın Maden ilçesinde tespit edilen maden sahasına çok sayıda adaylar olacak ama biz diyoruz ki Elazığ’da durumları iyi olan iş insanı ve esnafların ETSO tarafından kurulan girişim grubuna hisselere olabildiğince ortak olsunlar. Bu konuda yatırımın Elazığ’a yapılmasını, tesisin Elazığ’da kurulmasını istiyoruz” dedi.

“ESNAF VE VATANDAŞ ZAMLARA KARŞI MAĞDUR”

Art arda gelen akaryakıt zamlarına değinen Başkan Erdem, ”Bu konuda ciddi anlamda fiyat artışları oluyor. Mazotun litresi 16 TL’ye kadar çıktı. Bu nedenden dolayı da çok tepki var. Minibüs esnafına rayiç verdiğimiz zaman vatandaşlarımız ‘niye siz rayiç verdiniz’ diyerek tepki gösteriyor. Neticede mazotun litresi 7 TL’den 16 TL’ye çıkıyorsa esnafımızı da koruma mecburiyetimiz var. Bu mesele sadece ilimizin problemi değil, ülkemizin meselesidir. Akaryakıt fiyatları olsun, elektrik, doğalgaz fiyatları olsun kesinlik bu konuda ciddi bir şekilde indirim yapılmasını istiyoruz. Bu konuların Cumhurbaşkanımıza taşınması gerekiyor. Çünkü vatandaşımız, esnafımız bu konuda ciddi anlamda mağduriyet yaşıyor” dedi.

“İNDİRİM VATANDAŞA YANSIMADI”

Başkan Erdem, TOKİ tarafından yapılan dükkanların teslim edilmemesi noktasında vatandaşın mağduriyet yaşadığını belirterek, “Esnaflarımızın dükkanlar konusunda ciddi anlamda sıkıntıları var. Dükkanlar hala teslim edilmedi. Bu dükkanların da teslim edilmesi konusunda, problemin yetkililere bildirilerek destek olunmasını talep ediyoruz. Gıda sektöründe yüzde 7’lik KDV indirimi yapıldı. Yüzde 8’den yüzde 1’e indirilen KDV bir nebze de olsa fayda sağlanabilir ancak vatandaşa çok yansıyan bir durum gerçekleşmedi. Yetkililer tarafından denetim ve kontroller sıklaştırılarak konunun takip edilmesi gerekiyor.” Dedi.

“SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞTURULSUN”

Bütün esnaf gruplarında sıkıntıların olduğunu aktaran Başkan Erdem, ”Esnaflarımızın genel durumuna baktığımız zaman, bütün meslek gruplarında ciddi anlamda ekonomik sıkıntılar var. Çünkü yakıt fiyatları arttığı zaman tüm fiyatlar artıyor. Bütün esnaflar üzerinde sorunların yaşandığını belirtmek istiyorum. Ve tüm esnaflarımızın sorunlarına karşı, yetkililer ile yapacağınız görüşmeler sonucu sorunlarımız iletilerek çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz” diyerek Milletvekili Sermin Balık’a talepte bulundu.

Esnaf odaları adına konuşma yapan Başkan Cemil Erdem’in talep ve sorunlarını dinleyen Ak Parti Milletvekili Sermin Balık’ta yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nezdinde Ak Parti’nin yaşanan ekonomik sıkıntıların vatandaşa yansımaması için gayret sarf ettiğini belirtti.

AK Parti’nin Sivil Toplum Kuruluşları ile yol yürümeyi önemsediklerini aktaran Milletvekili Sermin Balık, yeni yılda yapılan seçim sonucu Esnaf odaları başkanlığı görevlerine seçilen Esnaf Odaları başkanlarına hayırlı olsun temennisinde bulundu.  Esnaf odalarının kendileri için çalışma arkadaşı olduklarını belirten Milletvekili Sermin Balık Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanı Cemil Erdem’in dile getirdiği sorunlara karşılık şunları söyledi;

 “DÜNYA GLOBAL BİR  KRİZ YAŞIYOR”

“Hepimiz biliyoruz ki dünya, global ekonomik bir kriz içerisinde. Dünyada ekonomi küçülürken Türkiye’nin bundan ayrı bir yerde değerlendirilmesi mümkün değildir. Elbette ki pandemiden kaynaklanan ekonomik sıkıntılar, küresel güçlerin yaptıklarından dolayı ekonomik sıkıntılar bize de yansıdı. 2 yılı aşkın süredir pandemi ile mücadele ediyoruz ve bugüne kadar ne hastanelerimizde, hastalarımızda bir sıkıntı çıktı ne ilaca ne de sağlığa ulaşımda bir sıkıntı çıktı. Kapanma sürecinde esnafımız sıkıntının en büyüğünü yaşadılar ancak devlet mümkün olduğunca küçük esnaflarımıza sübvanse etmeye çalıştı.”

“BU SÜREÇ GEÇİCİ BİR SÜREÇTİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı enerjide, doğalgazda gelen zamların faturalara yansıtmamak için yalnızca geçen yıl 165 milyon TL’nin sübvanse edildiğine ve esnafın üzerindeki enerji maliyetinde yüzde 25’e kadar indirime gidildiğini hatırlatan Balık, “Bununla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla AK Partili belediyeleri suda yüzde 7’lik bir indirime gitti. İnanın ki bütün dünya aslında gıdaya ulaşımda bir sıkıntı yaşarken biz ülkemizde bu sıkıntıları yaşamıyoruz. Yaşanan ekonomik sürecin farkındayız ancak şunu söyleyeyim; biz 20 yıllık iktidarımız boyunca, hiçbir vatandaşımızı, esnafımızı ekonominin altında ezdirmedik. 20 yılda ekonomide çok iyi işler yaptık, bundan sonra da yapacağımızdan emin olun. Bu süreç geçici bir süreçtir.” Dedi.

SÜRECİ DOĞRU YÖNETMEK, DEVAMLILIĞI SAĞLAMAK

Maden’de tespit edilen rezervlere ilişkin de konuşan Milletvekili Balık, “Ben Elazığ evladı olarak Elazığ’daki maden ocaklarını, Elazığ’ın oluşturduğu bir ortaklık grubunun yönetmesini istiyorum. Ancak bu bir ihale sürecidir. İhale tarihini erteledik. Bu süreçte de inşallah Elazığ’daki yatırımcılarımız ihale sürecinde şartları tamamlar. Ancak unutulmaması gereken konu, burada önemli olan süreci doğru yönetmek, devamlılığını sağlamak ve binlerce istihdam sağlayabilmektir. O yüzden bütün paydaşlarla görüşmelerimizi yapıyoruz. Hükümet kanadında elimizden gelenini yapıyoruz” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.