height="132" />
Bahşi: “Bu Düzenlemenin  Bütün Memurları Kapsamasını İstiyoruz” 

Bahşi: “Bu Düzenlemenin  Bütün Memurları Kapsamasını İstiyoruz” 

ABONE OL
Kas 22, 2022 08:47
Bahşi: “Bu Düzenlemenin  Bütün Memurları Kapsamasını İstiyoruz” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memur- Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Vedat Bilgin’in, 3600 ek göstergenin Mayıs ayında yasalaşacağının sözünü verdiğini açıkladı. Bahşi  ek göstergenin sadece 4 meslek grubunu kapsamasının istendiğini vurgulayarak , düzenlemenin   bütün memurları kapsamasını istedi.

Memur-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi , çalışmalarına başlanan 3600 ek gösterge ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Bahşi  3600 ek göstergenin bütün memurlar için çok önem arz ettiğini vurgulayarak, ek göstergenin yasalaşması ile memurların maşlarında iyileşme yaşanacağını kaydetti. Bahşi ek göstergenin emeklilik maaşlarına da olumlu yansıyacağını dile getirdi.

“ Tasarının Mayıs Ayında Meclis Gündemine Getirileceğini Ve Yasalaştırılacağının Sözünü Verdi”

Bahşi, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ek gösterge sözü verdiğini belirterek, bakanlık ile sendikaları arasında yapılan toplantıya dikkat çekti. Bahşi;   “  3600 ek gösterge için Çalışma Bakanlığı’nda çalışmalar başlatıldı.  Toplantıda karşılıklı rapor sunumları yapılacak.  Bu sunumlar ile birlikte, komisyonlarda çalışmalarına devam edecekler.  Ankara’da,  sendikamız tarafından Vefa Toplantısı düzenlendi. Bu toplantıya biz de katıldık.  Toplantıya Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Bey de katıldı. Bakan bey çalışmaların başlatıldığını açıkladı. Çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.  Tasarının, Mayıs ayında meclis gündemine getirileceğini ve yasalaştırılacağının sözünü verdi. Düzenlemenin adil bir düzenleme olacağını ve kimsenin mağdur edilmeyeceğini de kaydetti.” dedi

“En Az Bir Basamak Yükseltilmesini İstiyoruz” 

Kendilerinin önerilerini de açıklayan Bahşi; “ 3600 ek gösterge, öğretmenlik kanunu ile yasalaştı.  Bu yasallaşan kanun ile birlikte, öğretmenler bu ek göstergeyi aldı.  1. Derecenin 4. Kademesine gelen  bütün öğretmenler, bu göstergeden faydalanıyor.  Bakanlığın üstünde çalıştığı yasada, nasıl bir düzenleme yapılacağı ve eğitim şartının ne olacağı noktasında bir netlik bulunmuyor.  Bizim bu noktadaki önerimiz; kamuda çalışan bütün personellerin, en alttan en üst noktadaki görevliye varıncaya kadar, bulunduğu basamaktan en az bir basamak yükseltilmesini istiyoruz.   Örneğin;  milli eğitim müdürleri 3600 ek gösterge ile çalışıyor. Şuanda öğretmenler de 3600 ek gösterge hakkını aldı.  Bu noktada kurum müdürünün, bir basamak daha yükseltildiği ve müdürün  4200 ‘e yükseltildiği bir sistemin oluşturulması gerekiyor.  “ ifadelerini kullandı.

“Bu Düzenlemenin  Bütün Memurları Kapsamasını İstiyoruz” 

Düzenlemenin bütün memurları kapsamı gerektiğini belirten Bahşi;  “Ek gösterge  maşların iyileşmesini sağlıyor.  Bunun yanı sıra ,ek gösterge emekli ikramiyelerinde de artış sağlıyor.  3600 ek gösterge, çalışırken alınan maaşların emekli olduktan sonra düşmesini de engelliyor. 3600 ek göstergenin yasalaşması ile mevcut emekli memurlarında maaşlarında, iyileşme yaşanacaktır. 3600 ek gösterge bütün memurlar için çok ciddi bir önem arz etmektedir.  Biz adil ve bütün kamu çalışanlarını kapsayan bir düzenleme yapılmasını istiyoruz.   Bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanı’mız, bu düzenlemenin sadece 4 meslek grubunu kapsadığını ve bu meslek gruplarının;  hemşireler , öğretmenler, polisler ve din görevlileri olduğunu açıklamıştı. Ancak biz, bu düzenlemenin  kamuda çalışan bütün memurları kapsamasını istiyoruz. “dedi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.