DOLAR 32,3776 0.17%
EURO 35,1075 -0.01%
ALTIN 2.325,000,25
BITCOIN 2278908-1,09%
Elazığ
15°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Fırat Üniversitesi En Yüksek Proje Kabul Değerine Erişti

Fırat Üniversitesi En Yüksek Proje Kabul Değerine Erişti

ABONE OL
Şub 16, 2022 21:33
Fırat Üniversitesi En Yüksek Proje Kabul Değerine Erişti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri yürütücülüğünde hazırlanan yüksek bütçeli 3 TÜBİTAK 1001 projesi kabul edildi

Yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeleri desteklemenin amaçlandığı; TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’na 2021  2. döneminde sunulan projelerin değerlendirme süreçleri tamamlandı.

2 Milyon TL Bütçenin Fırat Üniversitesi’ne Aktarılması Sağlanacak

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’na sunulan 3 proje başvurusu, akademik değerlendirme sonucu başarılı bulunarak desteklenmesine karar verildi. Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Mehmet Karaköse, Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Hasar ve Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Şahna yürütücülüğünde hazırlanan projeler, destek alma başarısını gösterdi. Bu projelerle, yaklaşık 2 milyon TL bütçenin Fırat Üniversitesi’ne aktarılması sağlanacak.

“Fırat Üniversitesi En Yüksek Proje Kabul Değerine Erişmiş Oldu”

Fırat Üniversitesi’nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada; “Kabul edilen  projelerle 2021 yılında, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri yürütücülüğünde hazırlanan toplam 10 adet TÜBİTAK 1001 projesi kabul edilmiş oldu. Bu projelerle, yıllık bazda Fırat Üniversitesi en yüksek proje kabul değerine erişmiş oldu.  Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, başarılarından dolayı başta proje yürütücüsü öğretim üyeleri olmak üzere proje ekiplerini tebrik etti. Fırat Üniversitesi’nin,  araştırma üniversitesi  olmasında, kurum dışı destekli projelerin ve özellikle TÜBİTAK 1001 projelerinin büyük öneme sahip olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Göktaş, araştırma üniversiteleri arasında sürekli yer almak için proje sayılarının arttırılması amacıyla, Fırat Üniversitesi yönetimi olarak gerekli bütün çalışmaları yapacaklarını ve akademisyenlere bu yönde destek olmaya devam edeceklerini söyledi.”denildi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.