height="132" />
Elazığ’dan Kudüs’e gidecek olan heyet, Elazığ Havalimanı’ndan dualarla uğurlandı

Elazığ’dan Kudüs’e gidecek olan heyet, Elazığ Havalimanı’ndan dualarla uğurlandı

ABONE OL
Şub 16, 2022 20:34
Elazığ’dan Kudüs’e gidecek olan heyet, Elazığ Havalimanı’ndan dualarla uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs nedeniyle ertelenen Kudüs ziyareti kapsamında ibadet maksadıyla Elazığ’dan Kudüs’e gidecek olan heyet, Elazığ Havalimanı’ndan dualarla uğurlandı.

Mescid’i Aksa’nın şehri Kudüs’e ziyaretler, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti. Ertelenen ziyaretler, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda verilen onay sonucunda tekrar başladı. Kudüs ziyaretlerinin başlamasıyla birlikte Elazığ’dan bir grup Elazığ İl Müftülüğü öncülüğünde, Kudüs’e gidecek.

Havalimanı’nda, Kudüs’e gidecek olan heyet arasında Elazığ Müftüsü Selami Aydın, il, ilçe ve belde belediye başkanları yer aldı.

Elazığ’dan da Kudüs’e ibadet maksadıyla gidecek olan heyet Elazığ Havalimanı’ndan dualarla birlikte uğurlandı.

“ELAZIĞ İLİMİZDEN İLK SEFER OLACAK

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, “Hep beraber bereketli, mukaddes topraklara Allah’ın izniyle bugün Bismillah deyip harekete gidiyoruz Allah’ın izniyle inşallah. O bizim Mescid-i Aksa ilk kıblemiz, ikinci mabedimiz, üçüncü haremimiz. Hz. Ömer’in yadigari Selahaddin Eyyubi’nin armağanı, ecdadımızın kutlu mirası. Oralara ibadet maksadıyla gidiyoruz ziyaret edeceğiz ziyaret edilecek yerleri. Cenap-ı Hak’a sonsuz hamtı senalar ediyoruz. Niyazımız şudur ki; ‘Ya Rabbi varacağımız yere bizi sağlıkla, selametle vardır. Sağlıkla selametle vatanımıza, sevdiklerimize bizi kavuştur’ diye dua ediyoruz. Allah’ım yolumuzu açık eylesin. Gelen kardeşlerimizden de Allah razı olsun. Bu ilk sefer olacak. Elazığ ilimizden bir grup olarak ilk olarak gidiyoruz. Rabbim hayırlı yollar nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN PEYGAMBERLERİN HAYATI ORADA GEÇMİŞTİR”

İlim Hayra Hizmet Vakfı Genel Başkanı Muhammed Zülfü Biçerer, “Elazığ’dan Kudüs ziyaretine müftü beyle beraber bu yolculuğa başlayacağız. İnsanlık aleminin esas itibariyle başlangıcı Kudüs-ü şeriftir. Bütün peygamberlerin hayatı orada geçmiştir. Peygamberimiz S.A.V.’de buyuruyor ki; ‘Üç tane olan benim mescidimi ziyaret ediniz. Kabe-i Muazzama, Ravza-i Mutara ve ilk kıbkegahımız olan Mescid-i Aksa.’ Tabi biz buradan Elazığ’dan Mescid-i Aksa’ya giderken Elazığlı kardeşlerimiz bizden dua talep ediyor. Onların dualarını götüreceğiz. Oradaki Filistin’de İsrail zulmünü görmüş kardeşlerimizi orada ziyaret edeceğiz, onların dertlerini dinleyeceğiz, elimizden geldiği kadar biz İlim Hayra Hizmet Vakfı olarak onlara teberrükün de olsa bir hediyemiz ve yardımımız olacak” şeklinde konuştu.

4 gün 3 gece olacak Kudüs turunda; El Halil Beytüllahim’de Mescid-i Aksa, Hz. İbrahim,Hz. İshak ve Hz. Yakup ve eşlerinin kabir ziyareti,Beşik Kilisesi, Hz. Ömer Cami, Kubbet’üs Sahra ziyareti ile Zion tepesi,Eriha,Lut Gölü,Nebi Musa;Kudüs ve Tel Aviv’de Zeytin Dağı,Selaman-ı Farisi ve Rabiatül Adeviyye hazretlerinin kabir ziyaretleri, Hz. İsa’nın gökyüzüne yükseldiğine inanılan yerin görülmesi, El Halil Kapısı, Hz. Ömer Cami, Kutsal Kabir Kilisesi ve Ağlama Duvarı ziyaretleri yer alacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.