height="132" />
Kavaklı’dan Maden Sahası ile İlgili Açıklama

Kavaklı’dan Maden Sahası ile İlgili Açıklama

ABONE OL
Şub 13, 2022 11:44
Kavaklı’dan Maden Sahası ile İlgili Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı Maden ilçesinde tespit edilen ve Elazığ gündemine oturan maden sahası ile ilgili açıklama yaptı.

İl Başkanı Kavaklı yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Maden İlçemiz sınırlarında Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından tespit edilen ve Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEK) tarafından ihalesi yapılacak olan Metalik Madenlerin çıkarılıp, Uç ürün üreten tesislerin kurulumuna yönelik ihale süreci şehrin gündeminde yer buldu.

“DETAYLI ARAŞTIRMALARI YEREL FİRMALARIMIZIN İHALEYE KATILIMINI SAĞLAYACAKTIR”

Bu ihale ilanından sonra ihale sürecinin bir ay gibi kısa bir sürece sıkıştırılması ve mevsim şartlarının kış olmasından dolayı ihaleye girecek firmaların maden sahasındaki gözlemsel rezerv tespitine yönelik çalışmalarını zorlaştırmaktadır. Ayrıca maden sahasındaki yer altı kaynaklarımızın ekonomik rezervi hakkında ki bilgi Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından yeterince kamuoyuna paylaşılmamıştır. İhale sürecinin en az 6 aylık bir zaman dilimine yayılması, yerel madenci firmalarımızın saha hakkında detaylı araştırmalarını yapıp daha çok yerel firmalarımızın ihaleye katılımını sağlayacaktır.

“İHALE ADİL VE ŞEFFAF YAPILMALI”

İhale şartnamesinde ustalık gerektirmeyen pozisyonlarda en az %60 bölge halkından istihdam edilmesine yer verilmiştir. Bu da şehrimizin işsizliğini azaltacak olumlu bir gelişmedir. İhalede Dikkat edilmesi gereken asıl husus ihalenin adil ve şeffaf bir şekilde yapılmasını sağlamaktır. İhalenin Elazığ firmalarına kalması temennimizdir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.