DOLAR

32,5725

0.16%
EURO

34,9434

0.75%
ALTIN(gr)

2.439,86

0,30%
BİST 100

9645.02

0,30%
height="132" />
Elazığ Karma Esnaf Odasında Sondaj Sektörü Temsilcileriyle Bir Araya Gelindi

Elazığ Karma Esnaf Odasında Sondaj Sektörü Temsilcileriyle Bir Araya Gelindi

ABONE OL
Şub 11, 2022 09:23
Elazığ Karma Esnaf Odasında Sondaj Sektörü Temsilcileriyle Bir Araya Gelindi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Karma Odası, Hakan Albayrak başkanlığında sektör el toplantılara devam ediyor. Bu kapsamda, halı yıkama ve organizasyon sektörünün ardından sondaj sektörü temsilcileriyle bir araya gelindi.

Sondaj sektörü temsilcileriyle yapılan toplantıda maliyet artışlarına bağlı yaşanan sıkıntılar değerlendirildi.

Dünya geneli artan petrol fiyatlarının Türkiye’ye yansımaları ve mazot fiyatlarında yaşanan artışların sondaj faaliyetlerini zora soktuğunun dile getirildiği toplantıda, sürecin bu şekilde devam etmesi durumda sondaj sektörünün büyük kayıplar yaşayacağı belirtildi. Mazot fiyatlarının yanı sıra maliyetleri artan sondaj borularının da, sektörü ekonomik anlamda bir çıkmaza sürüklediği belirtildi.

Toplantıda ayrıca taban fiyat konusunda değerlendirmeler yapıldı. Sektör temsilcilerinin talepleri doğrultusunda alınan ortak kararla taban fiyatlar belirlendi.

“Sorunların çözümü noktasında odamız gerekli çalışmaları yapmaya başlamıştır.”

Konuyla alakalı değerlendirme yapan Başkan Albayrak, “odamıza bağlı tüm sektörleri dinlemeye ve notlarımızı almaya devam ediyoruz. Görüldüğü üzere mazot ve demir fiyatları, farklı sektörlerin üretim ve hizmetleri kapsamında yer alan birçok kalemde yaşanan maliyet artışları ülkemizi ve ülkemizin can damarı esnafımızı çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya bırakıyor. Toplantılarımızda sektör temsilcileriyle istişare yaparak ticari sahada yaşanan sıkıntıları kamuoyuyla paylaşıyoruz. Esnafların sorunlarının çözülmesi şehrimizin ve ülkemizin daha refah bir seviyeye ulaşması noktasında büyük önem arz etmektedir. Bizler sorunların çözümü için notlarımızı alarak gerekli çalışmaları yapmaya başladık. Esnafımızla birlikte ortak ve akılcı adımlarla çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Sorunların çözümü noktasında ilgili kurumlarda çağrılarımıza kulak vererek gerekli çalışmaları ivedilikle yaparak, esnafımızın ekonomik sorunlarına çözüm üretmelidir .” Dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.