DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

0,50%
height="132" />
Soygun Faturalarının Muhatabı Halk Mağdur

Soygun Faturalarının Muhatabı Halk Mağdur

ABONE OL
Şub 9, 2022 18:45
Soygun Faturalarının Muhatabı Halk Mağdur
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ocak ayında Türkiye’nin ana gündem maddesi elektrik faturalarıydı. 31 Aralık gecesinde gelen zamlarla birlikte elektrik faturaları, 2 katına çıktı ve bu da zengin fakir demeden herkesin tepkisine yol açtı.

Bir süredir yüksek enflasyon nedeniyle zaten zorda olan vatandaşlar tepkilerini dile getirmek için sosyal medyanın yolunu tutarken tepkiler çığ gibi büyürken. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, katıldığı canlı yayında, artan elektrik faturalarıyla ilgili vatandaşa rahat nefes aldıracak sözler sarf etti. Kalın, “Çok yakında elektrik faturalarına yeni düzenleme gelecek. İyileştirmeler devam edecek. Cumhurbaşkanı’mız da gerekli talimatları veriyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” dedi.

“ŞİKÂYETİN FARKINDAYIZ” 

Elektrik zamlarından sonra faturaların çok yüksek gelmesiyle ilgili konuşan İbrahim Kalın, vatandaşın şikayetinin farkında olduklarını vurgulayarak, “Çok yakında elektrik faturalarına yeni düzenleme gelecek. İyileştirmeler devam edecek. Cumhurbaşkanımız da gerekli talimatları veriyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN DÖRT YANINDA FATURALARA KARŞI EYLEMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

Elektrik ve doğalgaz faturaları vatandaşı isyan ettiriyor. “Fatura soygununa karşı ayağa kalk! Hemen Devletleştirme” pankartı arkasında sokaklara dökülen vatandaşlara diğer mahalle sakinleri de evlerinin camlarından tencere-tava sesleriyle eşlik etti.

-İnsanca yaşayacak bir ücret için tüm ücretlere ek zam yapılmalıdır.
-Zamlar durdurulmalıdır. Elektrik, su, akaryakıt, telefon, internet faturalarına yapılan zamlar geri alınmalıdır. Faturaları kabartan vergi ve kesinti kalemleri kaldırılmalıdır.
-Temel gıda ve temel tüketim maddelerinde KDV kaldırılmalıdır.
-Geliri olmayan ya da az gelirli hanelerin elektrik, gaz ve suyunun kesilmesi durdurulmalıdır.
-İşsiz, yoksul ailelerin karanlıkta, soğukta ve susuz kalmamaları için bu ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmalıdır.
-Enerji üzerindeki uluslararası ve ulusal sermaye egemenliği son bulmalı, üretiminden dağıtımına kamusal bir hizmet olarak kâr gözetilmeden sunulmalıdır.

ESNAF  “Elektrik Faturaları İşletmelerimizin Sürdürülebilirliğini Tehdit Ediyor” 

Elektrik zamlarının işletmelerin maliyet kalemlerinde kabul edilebilir sınırları aştığını dile getiren esnaflar “Akaryakıta, hammaddeye, işçi ücretlerine kadar birçok kalemde yaşanan artışlarla finansman yönetimi yapmakta zorlanan işletmelerimiz için elektrik tarifelerine yapılan zam kabul edilebilir sınırları aştı. İmalattan, hizmete tüm sektörlerdeki işletmelerimiz elektrik maliyetlerini karşılayamaz duruma geldi.” İfadelerini kullandılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.