DOLAR 32,3593 0.11%
EURO 35,0937 -0.12%
ALTIN 2.322,420,16
BITCOIN 22954932,50%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Işıkver: İade-İ Ziyaret Sebebiyle Yapılan Anlamsız Açıklamaları Yakinen Takip Etmekteyiz

Başkan Işıkver: İade-İ Ziyaret Sebebiyle Yapılan Anlamsız Açıklamaları Yakinen Takip Etmekteyiz

ABONE OL
Şub 7, 2022 17:38
Başkan Işıkver: İade-İ Ziyaret Sebebiyle Yapılan Anlamsız Açıklamaları Yakinen Takip Etmekteyiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın MHP İl Başkanı Semih Işıkver’e gerçekleştirdiği ziyaret bazı siyasi partiler ile bazı basın yayın organları tarafından eleştirilmişti. MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’in açıklaması şöyle: İlimizde belli çevreler tarafından son günlerde oluşturulmaya çalışılan ve 24 Haziran 2018 Seçimlerinden beri müteaddit defalar olduğu gibi, Sözcü Gazetesi vb ‘ulusal marjinal sol haber organları’ tarafından olgunlaştırılmaya çalışılan yeni suni gündemi ve Elazığ Valisi Ömer Toraman Beyin parti binamıza yapmış oldukları iade-i ziyaret sebebiyle yapılan anlamsız açıklamaları yakinen takip etmekteyiz. Aziz şehrimiz Elazığ’ın; 2018 Genel Seçimleri sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin; İP, SP ve vesair diğer Millet İttifakı bileşeni siyasi partilerin desteği ile 41 sene sonra 1 milletvekili çıkarmasının ardından, bahse konu siyasi partilerin liderleri tarafından deyim yerindeyse ‘proje ili’ olarak belirlendiğini, yine bu siyasi parti liderlerinin ilimizde kendi partilileri ve ittifak ortağı oldukları partilerin mensuplarını veya şehrin önde gelen şahsiyetlerini bir kenara bırakın, partimizin sembol şahsiyetleri arasında olduğu bilinen dava arkadaşlarımızı dahi taziye verme bahanesi ile arama cüretinde bulunarak bazı siyasi matematik hamleleri geliştirmeye çalıştıklarını daha evvel çok kez dile getirmiştik. Yurdun dört bir yanındaki büyükşehirlerimizle ilgili bu tarz bir hassasiyetlerinin bulunmadığını takip ettiğimiz bu siyasi parti liderlerinin aziz şehrimizdeki her türlü hadisede anlaşılması güç bir şekilde aksiyon almalarının doğal bir sonucu olarak, ittifak bileşeni partilerinin yereldeki temsilcileri de aynı zihniyet ve yaklaşımla, kendileri ile alakası olsun olmasın her konuda yorum yapmayı, toplumda cereyan eden her meselede insanımızın sıkıntılarını istismar etmeyi veya gündemi gereksiz konularla meşgul etmeyi alışkanlık haline getirmiş bulunmaktadırlar.

Yakınen takip etmemize rağmen, büyük çoğunluğu içerik itibariyle yavan kalan, tamamen suyu bulandırmaya ve tribüne oynamaya odaklı basın açıklamaları, gereksiz polemikler ve benzeri siyasi atraksiyonlarını kıymete haiz bulmadığımız ve karşılık vererek muhatap almadığımız bu yerel siyaset unsurları; son olarak Elazığ Valisi Sn.Ömer Toraman Beyin partimize yapmış oldukları iade-i ziyareti konu alan açıklamalar yapmak ve bir kez daha marjinal sol haber sitelerine servis etmek suretiyle gündem olmaya çalışmaktadırlar. İlimiz Valisinin göreve başlaması sebebiyle partimiz adına yapmış olduğumuz ziyaret dolayısıyla; bize ve ziyarette bulunan diğer siyasi partilere gerçekleştirmiş oldukları nezaket ziyaretine binaen; ortada kendi yaptıkları bir hayırlı olsun ziyareti olmadığı için doğal olarak partilerini ziyarete teşebbüs etmeyen Elazığ Valisini akla mantığa sığmayan bir anlayışla, deyim yerindeyse Elazığ’la, Elazığlının aklıyla alay etmek suretiyle eleştirmeleri ne yazık ki ilimizde ve ülkemizde muhalefetin geldiği durumu açıkça ortaya koymaktadır. Bizim kültürümüzde, işyerine yahut haneye yapılan bir ziyarete karşılık olarak ziyaretçinin ziyaret edilmesine ‘iade-i ziyaret’ denmektedir. Alakalı alakasız her konuda, herhangi bir manası olsun olmasın çok konuşmayı politika zanneden bu zihniyete, evvela bir şehirde yeni bir mülki amir göreve başladığında, gidip ziyaret etmenin ve hayırlı olsun demenin töremizde örfümüzde olduğunun yeniden öğretilmesi gerektiğini, bu son konuda üzülerek bir kez daha müşahade etmiş bulunmaktayız. Türk Töre ve Kültüründen bihaber bu cenaha tavsiyemiz, kamuoyunu meşgul ve milletimizi istismar etme noktasındaki iyi niyet ve samimiyetten uzak plan ve projelerini yaparken bir daha partimizin adını anmamaları, arzu ettikleri şöhreti başka kapılarda aramalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Sayın Valimize; partimize gerçekleştirmiş oldukları iade-i ziyaret sebebiyle teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.