DOLAR

32,5843

0.21%
EURO

34,8333

0.46%
ALTIN(gr)

2.411,97

-0,84%
BİST 100

9645.02

-0,84%
height="132" />
Bulut: Suyla Buluşmasının Karşılığını Çok Ciddi Şekilde Aldık

Bulut: Suyla Buluşmasının Karşılığını Çok Ciddi Şekilde Aldık

ABONE OL
Şub 6, 2022 18:03
Bulut: Suyla Buluşmasının Karşılığını Çok Ciddi Şekilde Aldık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzuova sulama projesinin enerji giderleri anlaşma gereği DSİ tarafından ödeniyordu. Dört yılın sonunda bu yıl enerji giderlerinin nasıl ödeneceğinin belirlenmesi amacıyla AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut başkanlığında düzenlenen toplantıda Kuzova Sulama Projesi masaya yatırıldı.  DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Toplantısı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Turan Karahan, TEİAŞ Bölge Müdürü Ahmet Saraç, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Hacı Akgül, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Muhtarlar, Birlik başkanları ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

AKGÜL: 3 TANE ÖZELLİKLE POMPA TEKNİSYENİNE ACİLEN İHTİYACIMIZ VAR

DSİ 9. Bölge Müdür Yardımcısı Hacı Akgül, “Sulamamızın pompa binasında 3 tane 1250 KW pompa, 3 tane de 2500 KW güce sahip pompa var. Şat sahası 154 KW gücünde. Dolayısıyla 2 tane de ana iletim kanalı bulunan sulamamız. Buraya has Kuzova Sulama Birliğimiz 2008 yılında onay alarak kuruldu ama sulama birliğimiz sadece başkandan ibaret. Burada da bunun işletilebilirliği ancak kurumların bir araya gelerek; yapacağımız desteklerle bu iş sürdürülebilir. Dolayısıyla pompaları devreye almak için 3 tane özellikle pompa teknisyenine acilen ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

AKGÜL: GES İHTİYACIMIZ VAR

Akgül, “Enerjinin bir yerde alternatif projeler üretmemiz lazım. Devlet Su İşleri olarak biz Kuzova pompa sulamasının proje yapımının programına teklif ettik. Bir diğeri de yapımını da teklif ettik. Burada yaklaşık bizim pompaların gücünü esas aldığımızda 12 MGW’lık bir GES’e ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

 

KARAHAN: İLİMİZİN KALBİ NOKTASINA GELECEK

 

Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan da, “6 köyümüzde toplamda 17 bin dekar fiili sulu alan olmak üzere çiftçi kayıt sisteminde 34 bin dekar ama tapu mülkiyet sisteminden dolayı ÇKS kaydı yaptıramayan ancak üretim yapan yaklaşık 70 bin dekarda üretim yapılıyor. Sebze olsun şeker pancarı olsun mısır, kavun, karpuz bağcılık gibi katma değeri yüksek ürünün üretildiği bir alan. Bu üretimin devamlılığı noktasında bugün ortaya koyacağımız yol haritasıyla orası ilimizin kalbi noktasına gelecek” dedi.

BULUT: SUYLA BULUŞMASININ KARŞILIĞINI ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE ALDIK AK Parti MKYK

Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Suyla buluşmasının karşılığını çok ciddi şekilde aldık. Sadece şeker pancarında 50 60 bin ton şeker pancarı üretmiş oldu silajı saymıyorum bile. Diğer ünitelerin devreye alınmasıyla birlikte hakikaten Elâzığ’ın tarımsal potansiyelini çok geliştirecek bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz bu yüzden elimizden gelen çabayı ve gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

BULUT: TEKNİK ALTYAPININ GÜÇLENMESİ İÇİN BİR ÇALIŞMANIN ORTAYA KONULMASI GEREKİYOR

Bulut, “Yaklaşık yıllık 15 ile 17 milyon TL civarındaydı bu yıl itibariyle sözleşme bitti artık bu üreticiler tarafından ödenmesi gereken bir meblağ olarak önümüzde duruyor. Bununla alakalı bu toplantıyı yapıyoruz. Ben çiftçimizin bunu ödemekten imtina etmediğini biliyorum ama buranın işletilebilmesi için teknik altyapının güçlenmesi için bir çalışmanın ortaya konulması gerekiyor. Ben Ankara’da yaptığımız görüşmeler ile alakalı sizleri bilgilendireceğim. Bu konuları bir takım görüşmeler yaparak taşıdık. Sayın Valimize de bu konuyu ilettik kendisi hafta içi Ankara’daydı oda bakan yardımcılarımız ile görüştü” ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.