DOLAR

32,6079

0.27%
EURO

34,7875

0.29%
ALTIN(gr)

2.419,64

-0,52%
BİST 100

9645.02

-0,52%
height="132" />
Erdem: “Ortağı olduğumuz Avrupa Birliği Projesi ile özel gereksinimli öğrencilere ciddi avantaj sağlanacak”

Erdem: “Ortağı olduğumuz Avrupa Birliği Projesi ile özel gereksinimli öğrencilere ciddi avantaj sağlanacak”

ABONE OL
Şub 3, 2022 20:49
Erdem: “Ortağı olduğumuz Avrupa Birliği Projesi ile özel gereksinimli öğrencilere ciddi avantaj sağlanacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, birliğin de ortağı olduğu ve Avrupa Birliği tarafından kabul edilerek desteklenen “Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması” projesinin özel gereksinimli bireyler için ciddi avantaj sağlayacağına inandığını vurguladı.  

Özel eğitim öğrencilerinin eğitim kalitesinin artırılması, eğitim materyallerinin çeşitlendirilmesi, eğitimler yoluyla öğretmenlerin yeterliliklerinin desteklenmesi ile aileler, öğrenciler ve öğretmenlere yönelik farkındalık artırma faaliyetleri gibi amaçları bulunan projenin başarıya ulaşacağına gönülden inandığını vurgulayan Birlik Başkanı Erdem, projenin detaylarıyla ilgili şu bilgileri aktardı; “Benim şahsen de çok önemsediğim ve ciddi emek verdiğim projemizin kabul görmesi bizleri mutlu etti. Elazığ Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Elazığ Özel Eğitim Meslek Lisesi, Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığımızın ortaklaşa yürüttüğü bu projenin toplam maliyeti 160 bin Avro. Projeye Avrupa Birliği’nin katkısı 143 bin 500 Avro. Bu güzel ve anlamlı proje kapsamında yapılacak faaliyetleri de şöyle sıralayabiliriz. Proje Ofisi ve Eğitim Merkezlerinin kurulması, proje eğitimlerine katılacak eğitimcilerin eğitimi, Avrupa’da uluslar ötesi toplantılar ve incelemeler yapılarak stratejik plan hazırlanması, eğitim amaçlı bilgisayar programları geliştirilmesi, özel eğitim gerektiren birleyler için iletişim ağı ve ortaklıklarının kurulması, ilimizde özel eğitim konusunda bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları yapılması. 18 ay sürecek projemizle ilgili detaylı bilgi almak isteyenler Elazığ Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin proje ofisi, web sitesi ve proje için açılan sosyal medya hesdaplarından duyuruları takip edebilirler. Bilindiği üzere eğitim ülkemizin de ilmizin de en hassas meselelerinden biri. Bu konuda bizler de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Ben projemizin ilimizde başarıyla uygulanacağına inanıyorum. İnşallah bu projeyle ilimizde öğrencilerimize ve eğitim camiamıza önemli destek sağlanmış olacak. Ben bu düşüncelerle projemizin tekrar hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.