height="132" />
Başkan Duran, Sürsürü Mahallesi Sakinleri İle Bir Araya Geldi  

Başkan Duran, Sürsürü Mahallesi Sakinleri İle Bir Araya Geldi  

ABONE OL
Şub 3, 2022 20:29
Başkan Duran, Sürsürü Mahallesi Sakinleri İle Bir Araya Geldi  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sürsürü Mahallesi sakinlerini dinleyen CHP İl Başakanı Av. Coşkun Çağlar Duran, devletin evlerin ve arsaların fiyatlarının yeniden belirmesi gerektiğini söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran, Sürsürü Mahallesi’ne giderek, kentsel dönüşüm kapsamına giren evlerinin, dükkanlarının ve arsalarının fiyatlarının düşük belirlendiğini iddia eden vatandaşlarla bir araya geldi. İl Başkanı Duran vatandaşların sorunlarını dinledi.

DURAN: YAPILAN UYGULAMALAR YANLIŞTIR

Ziyarette açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran, “Mevcut haldeki bulunan emlakların fiyatlandırılması, gerekse arsaların fiyatlandırılmasıyla ilgili çalışmalar yerinde yapılmamış. Daha sonraki dönemde ise yapılan binaların bitim aşamasında bunun dışında bir sürü problemler ortaya çıkmıştır. Vatandaşların memnuniyetsizliği had safhadadır. Bu memnuniyetsizlik tamamen yapılan haksızlıklardan kaynaklıdır. Yapılan uygulamalar yanlıştır, yapılan uygulamalarda ilk günden beri söylediğimiz gibi Elazığ’daki tüm işlemlerde yerel aktörlerin birinci dereceden yani yereldeki kadroların, yereldeki kurumların inisiyatifleri dışında merkezi yönetimin Ankara’nın bu işe dahil olması ve buradaki gerçek olması gereken hakların bizzat görmeden masa başından Elazığ’ın dışından yapılmaya çalışılmasından kaynaklıdır” ifadelerini kullandı.

DURAN: BÖLGEDEKİ PİYASAYA FİYATLANDIRILMASI YAPILMASI LAZIM

Başkan Duran, “Yapılan işlemlerin; kamulaştırmanın hukuktaki karşılığının çok dikkate alınmadığından yapılmadığı görünüyor. Zira dikkat ederseniz kamulaştırılma çalışması yapılan yerlerin fiyatlarının çok cüzi rakamlarda olduğu görünüyor. Bu en acı tarafı. Bu kadar süre içerisinde halen kamulaştırma yapılıp gayrimenkuller üzrinde binalar yapıldıktan sonra dahil henüz yapılan binaların veya teslim edilen binaların kaç lira bedelle alacaklarından vatandaşların bilgisi yok. Fiyatların acilen güncellenmesi, gerçek rakam olan bölgedeki piyasaya fiyatlandırılması yapılması lazım” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.