Elazığ’da 2012 yılında kurulan Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAYED) 10 yıldır faal olarak çalışmalarını sürdürüyor.
10. Kuruluş yılını kutlayan KAYED’te Genel Başkan Murat Özekinci, bir mesaj yayımladı.
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Özekinci konu ile ilgili olarak; “Bugün tam olarak 10 yıl oldu, iyilik adına atılan küçük bir adım kocaman oldu.10 yaşında olan KAYED, yedi kurucunun bir araya gelmesiyle başladı, bugün 81 ilde, hatta türkiye dışında bir çok ülkede gönüllüsü olan bir sevgi yumağı oldu.
Hasta ve hasta yakınlarının zor zamanlarında yanlarında olan, aradıkları kan bağışçısını bir an önce bulunmasında yardımcı olan KAYED, bu yönüyle sağlık alanında ki çalışmaların öncüsü olmuştur.
KAYED’in vizyon ve misyon yüklü, anlamlı projesi olan KAYED Kitap Atölyesi ise, topluma manevi kan takviyesi yapan ve bir çok sivil toplum kuruluşu ve kurumlara projelerde ilham kaynağı olmuştur.
“Insana kan buluyoruz, topluma kan veriyoruz” sloganı ile hareket eden KAYED üyeleri ve gönüllüleri olarak 10 yaşında olan derneğimiz ile gururluyuz, mutluyuz ve gelecek adına, insanlık adına umutluyuz.
KAYED gönüllüleri için bir iyilik hareketi olduğu kadar, dava bilincinin aşılandığı nice on yıllar diliyorum” dedi.