DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
height="132" />
Fırat Teknokent Merkezi Bünyesinde 70 Firma Ar-Ge  Çalışmasını Sürdürüyor

Fırat Teknokent Merkezi Bünyesinde 70 Firma Ar-Ge  Çalışmasını Sürdürüyor

ABONE OL
Şub 2, 2022 09:22
Fırat Teknokent Merkezi Bünyesinde 70 Firma Ar-Ge  Çalışmasını Sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde 21. Teknokent Bölgesi olarak ilimizde kurulan Fırat Teknokent Merkezi Müdürü Prof.Dr. Erhan Akın, merkezin ilimiz adına değer ürettiğini, merkez bünyesinde 70 firmanın Ar-Ge  çalışmasını sürdürdüğünü belirtti.

Fırat Teknokent hakkında bilgiler veren Fırat Teknokent Müdürü Prof.Dr. Erhan Akın, 70  firmanın Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “20 Mayıs 2007 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla Fırat Teknokent-Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulmuş ve 2009 yılında şirket kurulumunun tamamlanmasının ardından ülkemizde faaliyete geçen 21. TGB olmuştur. 80.000 m2 toplam alana sahip bölgemizin kapalı alanı 14.000 m2’ dir.

Fırat Teknokent Bölgemizde 160 Kişilik Prof. Dr. Nuri Orhan Konferans Salonu, Ön kuluçka Merkezi, Kuluçka Merkezi, 25-30 ve 50 Kişilik 3 Adet Toplantı Salonu, 30 Kişilik Akıllı Sınıf, 20 ve 38 Kişilik Bilgisayar Laboratuvarı, Kalibrasyon Laboratuvarı, 30-300 m2’lik Ofis Alanları, Fiber Optik İnternet Altyapısı, Basketbol Sahası, Tenis Kortu, Ofis Mobilyası Desteği, FabFırat Protoipleme Atölyesi ve kafeterya hizmetleri verilmektedir.” Dedi

“BÖLGEYE HİZMET ETMESİ SAĞLANACAK”

Prof. Dr. Akın, “Fırat Teknokent bünyesinde bulunan FAB-FIRAT Prototipleme Atölyesi ile Fırat Üniversitesi başta olmak üzere çevre üniversitelerden gelen öğrenci ve girişimcilere kendi projelerinde veya bitirme ödevleri ile alakalı prototiplerini yapımı noktasında hizmet verilmektedir. Fırat Teknokent bünyesinde aynı zamanda Bölgesinde ilk ve tek Kalibrasyon Laboratuvarı bulunmaktadır. Akredite sürecinde olan laboratuvarda; Ağırlık Kalibrasyonu, Basınç Kalibrasyonu, Elektriksel Kalibrasyon, Sıcaklık Kalibrasyonu gibi işlemler yapılarak bölgeye hizmet etmesi sağlanacaktır” dedi.

Fırat Damla Girişimcilik Merkezi’nin yakın bir zamanda faaliyete geçeceğini belirten Prof. Dr. Akın,” Bunların yanında Fırat Teknokent ile Fırat Üniversitesinin ortak yürüttüğü Fırat Kalkınma Ajansı Güdümlü Projesi olan ‘’Fırat Damla Girişimcilik Merkezi’’ kurulumu tamamlanarak yakın bir zamanda faaliyete geçirilecektir. 40 girişimcimize hizmet verecek olan girişimcilik merkezinde kuluçka firmalarının 480 m2 açık alanda start-up ve girişimcilik ekosisteminin içinde yer almaları sağlanacaktır. Fırat Damla Girişimcilik Merkezinde şimdiye kadar 200’ e yakın girişimciye ; 28 ayrı toplamda 77 saat online eğitim ve mentörlük destekleri verilmiştir. Fırat Teknokent bünyesindeki kuluçka firmalarımıza hızlandırıcı destekleri de ayrıca verilmektedir” diye ifade etti.

KOBİ’LER İÇİN NAVİGATE2INNOVATİON PROJESİ

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan teknoloji odaklı KOBİ’lerin fikri mülkiyet yetkinliklerini ölçümlemek, inovasyon ihtiyaçlarını tespit etmek ve ticarileştirme yol haritalarını oluşturma amacıyla hayata geçirilecek olan Navigate2Innovation Projesi hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Akın,” Firmalarımıza verilen desteklerden konu açılmışken anlatmadan geçilmeyecek bir konuda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından yatırım alma noktasında Kasım 2020 tarihinde çalışmaya başladığımız ve firmalarımızın 12.01.2022 tarihinde yatırımcılara sunumlarını gerçekleştirmiş olup, ilerleyen vakitlerde nihai sonuçları beklemekteyiz.

Girişimcilik ekosistemi içerisinde bir başka projemiz de ABD Büyükelçiliği tarafından desteklenen KOBİ’ler İçin Fikri Mülkiyet Yetkinlik Ölçümü ve İnovasyon Pusulası Geliştirme Programı ‘’Navigate2Innovation Projesi’’ dir. Programın amacı, öncelikli olarak Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan teknoloji odaklı KOBİ’lerin fikri mülkiyet yetkinliklerini ölçümlemek, inovasyon ihtiyaçlarını tespit etmek ve ticarileştirme yol haritalarını oluşturmaktır. Analizi yapılan KOBİ’lerin fikri mülkiyet stratejilerinin oluşturulması, inovasyon ihtiyaçlarına göre üniversiteler ile eşleştirilmesi ve ticarileştirme için öneri setlerinin oluşturulması sayesinde programa katılan 20 KOBİ’nin fikri mülkiyet ve inovasyon yetkinliklerinin artırılması hedeflenmektedir. Proje kapsamında çalışmalar devam etmektedir” dedi.

“KENT KÜLTÜRÜNÜN TEKNOLOJİYE ODAKLANMASINA GAYRET EDİYORUZ”

Fırat Teknoloji Transfer Ofisi’nin büyük başarılara imza attığının altını çizen, Prof. Dr. Akın, “Fırat Teknokent bünyesinde bulunan Fırat Teknoloji Transfer Ofisi kuruluşundan itibaren başarılı şekilde hizmet vermektedir. Fikri Sınai Mülkiyet Hakları ve Üniversite Sanayi iş birlikleri noktasında büyük başarılara imza atmıştır. Birkaç tanesine örnek verilecek olursa; Fırat Üniversitesi ve Fırat Teknoloji Transfer Ofisi tarihinde ilk kez bir patent ticarileştirerek, Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ali RİŞVANLI ve Dr. Öğretim Üyesi Burak TANYERİ’ nin buluş sahibi olduğu ‘Elektrikli Meme Başını Antiseptiğe Daldırma Aparatı’ isimli patent, Artange Makine Elektrik Elektronik Mühendislik Limited Şirketi tarafından devralındı. Üniversite tarihinde bir ilk olan bu başarı bizleri gururlandırdı.

Aynı zamanda Üniversite Sanayi İş Birliği Faaliyetlerine bakılacak olursa 2020-2021 yılı içerisinde 60 Akademik Danışmanlık Sözleşmesi ve 69 Eğitim Sözleşmesi yapılmıştır. Bölgeye farklı alanlarda hizmet etmenin yanında FIRAT TEKNOKENT olarak daha fazlasını hedefleyip kentin kültürünün teknolojiye odaklanmasına gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.