DOLAR 32,3458 0.26%
EURO 35,1131 -0.06%
ALTIN 2.301,571,07
BITCOIN 22896112,89%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Sürsürü Mahallesi’nde Oturan Vatandaşlar Yetkililere Seslendi

Sürsürü Mahallesi’nde Oturan Vatandaşlar Yetkililere Seslendi

ABONE OL
Oca 31, 2022 20:26
Sürsürü Mahallesi’nde Oturan Vatandaşlar Yetkililere Seslendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Depremin ardından evleri ve iş yerleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan sürsürü mahallesi sakinleri, mağdur edildiklerini belirterek, yetkililere seslendi.

24 Ocak 2020 yılında meydana gelen depremin ardından Sürsürü Mahallesi’nde evleri ve iş yerleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan vatandaşlar, evlerinin ve iş yerlerinin değerinin altında devlet tarafından alındığını belirterek, mahalle muhtarlığı önünden yetkililere seslendi.

Sürsürü Mahalle Muhtarı Ergün Gül, vatandaşın taleplerine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

GÜL: BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKMENİN HİÇBİR ANLAMI YOK
Muhtar Gül, “Kuraya tabi tutulmayan 150-200 civarında vatandaşımız var burada. Bunların kuraya tabi tutulmadığı halde Rüstempaşa Mahallesindeki hak sahibi olması. Biz onları da kınamıyoruz. Onlarda mağdur lakin burada sorun bitmeden bu insanların malını gasp edip birilerine peşkeş çekmenin hiçbir anlamı yok. Ne vicdana sığar ne dine sığar ne de mezhebe sığar bu” ifadelerini kaydetti.

GÜL: FİYATLANDIRMALARDA CİDDİ SIKINTILAR VAR
Gül, “Mümkünse devlet büyüklerimden, valimden, belediye başkanımdan, inşallah çözerler sesimizi duyarlar. Bir diğer konu ise burada fiyatlandırmalarda ciddi sıkıntılar var. 25-30 metrekare dükkanlara 26 bin TL gibi bir para çıkarmışlar. Bunu ev fiyatından bile aşağı tutmuşlar” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinin avukatı Murat Erdoğan da, ev ve fiyatlar için belirlenen fiyatların, güncellenmesi gerektiğini belirterek, hukuka uygun bir şekilde problemlerin çözülmediğini ifade etti.

Sürsürü mahallesi sakinlerinden Zait Ömer Kel yetkililerden sorunun çözülmesi için yardım istedi ve konuyla ilgili; “8 bin metre kare alanın güncel olarak 3 bin TL ile 4 bin TL arasında. Devlerin bize verdiği fiyat 750 TL. Ayrıca 2 yıl içerisinde hiçbir şekilde herhangi bir konuda bizim yanımıza gelinmedi. Biz Çevre ve Şehircilik irtibat bürosuna gittiğimiz zaman, sizin mallarınızın akıbeti hala belli değil denerek kapı dışarı edildik. Devlet TOKİ üzerinden açık arttırmayla satış yaptığında malların mali değerinin üzerinde satış yapıyor. Bu satış halka geçtiğinde mali değerin çok çok altında satış yapılarak halkın elinden evleri alınmak isteniyor. Biz çok mağduruz. Sadece biz değil Sürsürü halkının tamamı çok mağdur. Biz bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Bir başka mahalle sakini Mustafa Daş ise yaptığı konuşmada; “Benim buradaki 32 metre kare dükkanıma biçilen bedel 26 lira. Devletin 15 bin lira kira yardımı yaptığı yere 26 bin lira bedel biçilmesi gülünçtür. Yaşadığımız sıkıntılar çok büyük. Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum, burada yapılan haksızlıklar çok büyük. Kendi adaletini tahsis ediyorsa etsin. Biz mallarımızı devlete bağışlayacak kadar devleti seven insanlarız. Hiçbir zaman hak sahipleri memnuniyet içerisinde olmadı. Halk mağdur.” cümlelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.