DOLAR 32,3497 0.29%
EURO 35,1446 0%
ALTIN 2.306,491,29
BITCOIN 22854122,57%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Meteoroloji’den Uyarılar Üst Üste Geldi!

Meteoroloji’den Uyarılar Üst Üste Geldi!

ABONE OL
Oca 31, 2022 20:44
Meteoroloji’den Uyarılar Üst Üste Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nden uyarılar üst üste geldi. Meteoroloji, çığ, buzlanma ve don, ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden uyarılar üst üste geldi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, hem buzlanma ve don olaylarına Karşı hem de kuvvetli rüzgar ve çığ tehlikesine karşı uyardı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, “Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli ve dağlık kesimlerinde çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

Kuvvetli rüzgar uyasında bulunan meteoroloji, “Rüzgarın ise Tunceli ve Bingöl’ün kuzey ilçelerinde kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” dedi.

 Mevsim normallerinin altında seyreden düşük sıcaklıklara bağlı olarak sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğini belirten meteoroloji,  yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü hava tahminlerine göre, Bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 7 derece altında seyretmesi beklenirken, Rüzgarların genellikle güneyli yönlerden orta kuvvette; Tunceli ve Bingöl’ün kuzey ilçelerinde kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.