height="132" />
Bu Pazar Seçim Olsa Yarış Başa Baş Geçecek!

Bu Pazar Seçim Olsa Yarış Başa Baş Geçecek!

ABONE OL
Oca 31, 2022 21:15
Bu Pazar Seçim Olsa Yarış Başa Baş Geçecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de her geçen gün ekonomik alanda kriz derinleşirken hukuk alanında da kötü gidişat sürüyor. Erken seçim çağrılarının yükseldiği süreçte anket şirketleri de son anket sonuçlarını bir bir yayınlıyor.

Siyasetin nabzını tutan anketler Türkiye Raporu’nun ocak ayı sonuçlarına göre bu Pazar seçim olsa Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasındaki seçim yarışı başa baş geçecek…

Siyasetin nabzını tutan anketler, vatandaşa tercihleri konusunda fikirler veriyor. Anket sonuçlarını merak edenler için tüm anketleri derledik ve tek başlıkta topladık. İşte 2021-22 seçim çalışması anketler ve anket şirketlerinin anket sonuçları!

Anketlerin güvenilirliği tartışma konusu olmasına rağmen anketler ardı ardına anketler yayınlıyor ve yayınlanan anketler gündemin ana konuları arasına giriyor. İşte anket şirketlerinin tüm seçim anketleri sıralı tam listesi!

Kararsızlar dağıtıldığından sonra iktidar partisinin oy oranı yüzde 32 olarak görülüyor.

24 – 29 Ocak 2022 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2 bin 102 kişiyle yapılan ankette seçmenlere, “Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” diye soruldu. Ankete katılanların verdiği yanıtlara göre geçerli oyların partilere dağılımı şöyle oldu:

Ak Parti : Yüzde 32

CHP: Yüzde 27,1

Hdp : Yüzde 10,2

İyi Parti : Yüzde 15,4

MHP: Yüzde 8,2

DEVA Partisi: Yüzde 3,3

DİĞER: Yüzde 3,8

“SEÇMENİN GELECEK KAYGISI ÇOK ÖN PLANDA”

Geçmişte seçmen konforu için oy veriyordu. Şimdi bu bakış değişti; gelecek kaygısı çok ön planda. Adaletin yara aldığını, adil düzenin sarsıldığını, eşitlik bilincinin zayıfladığını ve özgürlük, demokrasi, liyakat gibi bir takım değerlerin siyaset sahnesinden çekildiğini düşünüyorlar.

“GÜVENİLİR BİR CUMHURBAŞKANI SORUNLARI ÇÖZER”

Kamuoyu araştırmasında, katılımcılara “Nasıl bir cumhurbaşkanı ülkenin sorunlarını çözer” sorusu yöneltildi. Bu soruya 8 farklı cevap verildi:

  • Güvenilir: Yüzde 61.1
  • Dürüst: Yüzde 53.5
  • Devlet işleyişini iyi bilen: Yüzde 45.2
  • İttifakları bir arada tutabilen: Yüzde 41.1
  • Adil olabilen: Yüzde 34.0
  • Parlamenter sistemi savunan: Yüzde 32.9
  • Yolsuzlukla mücadele edebilen: Yüzde 32.5
  • Ekonomiden anlayan: Yüzde 29.9

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.