height="132" />
Uzlaşma sonucunda sadece taraflar değil, çocuklar da sevindi! 

Uzlaşma sonucunda sadece taraflar değil, çocuklar da sevindi! 

ABONE OL
Oca 29, 2022 07:37
Uzlaşma sonucunda sadece taraflar değil, çocuklar da sevindi! 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir uzlaşma süreci hakkında kamuoyu aydınlatıldı. Uzlaştırma Kurumu sayesinde suçlanan ve şikayet eden taraflar uzlaştı. Bu uzlaşı çocukları da sevindiren bir kararla neticelendirildi. 

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı uzlaşı ile bağlanan bir süreç ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen açıklamada; “ Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığımızca hakaret ve tehdit suçlarından yürütülen bir soruşturmada, şüpheliler hakkında kamu davası açılması için yeterli delil olduğu ancak üzerlerine atılı suçların uzlaşma kapsamında olması nedeniyle dosyanın uzlaştırma işlemleri için Cumhuriyet Başsavcılığımızın Uzlaştırma Bürosuna gönderildiği, ilgili Cumhuriyet savcısı tarafından  görevlendirilen uzlaştırıcı Fatma Topçu’nun şikayetçi ve şüpheli taraf ile yaptığı müzakereler sonucunda;  dosyanın 2 şüphelisi ile dosya müştekisi ‘şüpheliler tarafından, Elazığ Ceza İnfaz Kurumlarında hükümlü olarak bulunan annelerinin yanında kalmakta olan  6 yaş grubundaki çocuklara  toplam 5.000 TL değerinde kişisel bakım ürünleri temin edilmesi’ şeklinde edim üzerinde uzlaştı.  Şüphelilerin edimleri yerine getirerek temin ettikleri 5.000 TL değerindeki çocuk pedi, şampuan, pişik kremi, bebek yağı, pudra, sabun ve ıslak mendillerden oluşan çocuk kişisel bakım ürünleri , hükümlü anneleri yanında kalan çocuklar için kullanılmak üzere  cezaevi idaresine teslim edildi. Böylece ceza adalet sisteminde önemli bir yere sahip olan ‘Onarıcı Adalet’ anlayışının iyi örneklerinden biri olan ‘Uzlaştırma Kurumu’ sayesinde, hem taraflar arasındaki anlaşmazlık husumete dönüşmeden ortadan kalkmış oldu hem de şüpheliler yargılanmaktan ve ceza almaktan kurtulmuş oldu hem de faydalı bir sosyal sorumluluk örneğine imza atılmış oldu “ ifadeleri yer aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.