DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
height="132" />
Elazığ TSO sorunları TOBB’a taşımaya devam ediyor 

Elazığ TSO sorunları TOBB’a taşımaya devam ediyor 

ABONE OL
Oca 29, 2022 07:45
Elazığ TSO sorunları TOBB’a taşımaya devam ediyor 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Yeşil’in katılımıyla Meclis Başkanı Ahmet Erdem başkanlığında video konferans aracılığıyla yapıldı. 

Sektörün bir çok sorunu hakkında bugüne kadar çok sayıda rapor hazırlayan ve talepte bulunan Elazığ TSO’nun da davet edildiği toplantıya katılım sağlayan Elazığ TSO 7. Meslek Komite Üyesi Mehmet Nuri Karamazı sektörün talep ve beklentilerini bir kez daha dile getirdi.

“Sektörümüz tarihinin en zor dönemini yaşıyor”

Toplantıya katılım sağlayan Elazığ TSO 7. Meslek Komite Üyesi Mehmet Nuri Karamazı toplantının sektör adına çok değerli olduğunu ve Elazığ TSO tarafından dile getirilen ve talep edilen her konunun masaya yatırıldığını ifade etti. Karamazı toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Asilhan Arslan tarafından son olarak Ocak ayı başında sektörümüzün çok önemli sorunları TOBB’ye bildirilmiş ve taleplerimiz ayrıca kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Oda olarak gündeme taşıdığımız; Sektörün Karlılığı ve Artan Maliyetler, Akaryakıt Sektörüne Getirilen Teminat Yükü, Akaryakıtın Depolanması ve Dağıtılması Yönetmeliği gibi çok önemli hususlar bir bir değerlendirilmiştir.

Akaryakıtın litre fiyatının 4 TL olduğu dönemde de 14 TL olduğu dönemde de dağıtım şirketi ile bayinin toplam karının 1 TL olduğu ve bu karla işletme maliyetlerinin artık karşılanamaz boyuta geldiği ve sektörde çok ciddi boyutlarda kapanmaların başladığı vurgulanmıştır. Ayrıca, Bayi Denetim Sisteminin Kurulması ve Uygulanması İçin Tüzel Kişilerin Yetkilendirilmesi Hakkında EPDK Kararı, Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar için yayınlanan kılavuz gibi Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen süreçler değerlendirildi. Yine sektörün en önemli sorunlarının başında gelen teminat hususu katılımcılar tarafından istişare edilmiştir.

Sektör temsilcileri olarak öncelikle Oda Başkanımız Sayın Asilhan Arslan’a sektörümüzün sorunlarının TOBB nezdinde gündem olarak değerlendirme sürecini başlattığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Son derece olumlu geçen toplantı sonrasında TOBB Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi tarafından kayıt altına alınan tüm sorunlar ilgili Bakanlıklar ve EPDK nezdinde değerlendirilecektir. Kısa vadede olumlu neticelerin alınacağı bir sürecin başlatılmış olmasını görmekten çok büyük bir mutluluk duyduk. Bu vesile ile TOBB Meclisine ve değerli Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.