height="132" />
Enerji Kahramanlarının Karlı Yollarda Zorlu Mücadelesi Sürüyor

Enerji Kahramanlarının Karlı Yollarda Zorlu Mücadelesi Sürüyor

ABONE OL
Oca 26, 2022 19:07
Enerji Kahramanlarının Karlı Yollarda Zorlu Mücadelesi Sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’da Fırat Aksa elektrik dağıtım şirketine bağlı saha ekipleri kentte etkili olan kar yağışı sonrası meydana gelen arızaları giderebilmek için kar kalınlığının 1 buçuk metreyi bulduğu bölgelere güçlükle ulaşıyor. Ekipler olumsuz hava şartları nedeniyle araçların giremediği bölgelere ulaşabilmek için yürüyerek elektrik arızasını gidermeye yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Elazığ’da etkili olan şiddetli kar yağışı nedeniyle zaman zaman kar ve buz yükü kaynak elektrik arızaları meydana geliyor. Elektrik dağıtım şirketi ekipleri il genelinde meydana gelen arızaları gidermek için 7 gün 24 saat özveriyle yoğun mesai harcıyor. Kışın yoğun olarak etkisini gösterdiği olumsuz hava şartlarıyla birlikte 51 farklı noktada iletken kopması 133 direk yıkılması yaşanan bölgede toplamda 9 bin 500 metre şebeke de arıza onarım bakım işlemleri yürüttü.zorlu kış şartlarına adeta meydan okuyan ‘enerji kahramanları’ olarak bilinen ekipler hava sıcaklığının sıfırın altında düştüğü kar kalınlığının ise 1 metreyi aştığı mahalle ve köy yollarında bulunan arızalara yürüyerek ulaşmaya çalışıyor. Kışın dondurucu soğukta enerji nakil hattı direğine tırmanan ekipler, zorlu şartlar altında çalışarak meydana gelen arızaları onararak vatandaşların mağdur olmamaları için bölgede yoğun mesailerini sürdürüyor.

Ancak çalışanların en tehlikeli iş kolunda çalışmalarının yanı sıra depremde, pandemide terör bölgelerinde ve doğal afetlerde fedakarca çalıştıklarını fakat üyesi oldukları sivil toplum örgütü olan Elazığ Tes-İş sendikası Şubesi tarafından sorunlarımızın ve isteklerimizin kamuoyunda yeterince gündeme getirilmediğini vurgulayarak.

İnsana saygı, emeğe saygı,yaşama hakkımıza saygı istiyoruz. Çalışma hakkımıza saygı istiyoruz adaletli bir gelir ve çalışma hayatı istiyoruz söylemleriyle sıkıntılarını dile getirdiler

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.