DOLAR 32,3810 0.19%
EURO 35,0435 -0.14%
ALTIN 2.324,500,23
BITCOIN 2272184-0,27%
Elazığ
15°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Elazığ’da Artan Hırsızlık Olayları Vatandaşları Tedirgin Ediyor

Elazığ’da Artan Hırsızlık Olayları Vatandaşları Tedirgin Ediyor

ABONE OL
Oca 26, 2022 19:00
Elazığ’da Artan Hırsızlık Olayları Vatandaşları Tedirgin Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’da son zamanlarda artan hırsızlık olayları, vatandaşları tedirgin ediyor.

İlimizde hemen hemen her gün gelen hırsızlık olayları vatandaşı tedirgin ediyor. Kablo hırsızlığı, Kamu kurumuna ait atıl alandan hırsızlık, ikametten hırsızlık, otomobilde hırsızlık gibi haberlerin geldiği ilimizde durum vahim.

Tiraji komik

Elazığ‘da Akıllara Durgunluk Veren Hırsızlık Olayı… Polisi Karşılarında Görünce Ellerindeki Televizyonu Bırakıp Kaçmaya Çalıştılar“

Türkiye’de adeta suç patlaması yaşanıyor. Cezaevlerine giren hükümlülerle ilgili veriler ekonomideki bozulmayı ve toplumdaki çürümeyi gözler önüne seriyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, son 11 yılda cezaevi girenlerin sayısı 3.8 kat arttı.

Suç türü üzerinden veriler irdelendiğinde, hırsızlık, cinsel suçlar, uyuşturucu ve kaçakçılık alanında işlenen suçlarda patlama yaşandığı görülüyor.

AZALAN SUÇLAR DA VAR…

Aynı dönemde cinsel suçlar 10 kat artarak 562’den 5 bin 800’e yükselirken, hırsızlıktan hükümlülerin sayısı 7 kat, uyuşturucudan hapis cezası alanların sayısı 11 kat arttı.

11 yılda kaçakçılıktan cezaevine konulanların sayısı 9 kat artışla 935’ten 8 bin 111’e yükselirken, sahtecilik suçu 5 kat, yağma 11 kat, trafik suçları ise 15 kat artış gösterdi.

Dolandırıcılık, Askeri Ceza Kanunu ve İcra İflas Kanunu’na muhalefetten cezaevine girenlerin sayısı ise azaldı.

HIRSIZLIK 

Hırsızlık suçu; Türk Ceza Kanunun 141. Maddesindezilyedinin rızası olmadan başkasına ait taşınır bir malı, kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla bulunduğu yerden alınması olayı olarak tanımlanmıştır. İnsanlık tarihi kadar eski olan bu suç türüne maruz kalmamak için lütfen aşağıdaki önerilerimizi dikkate alın!

EVDEN HIRSIZLIK OLAYINA MARUZ KALMAMAK İÇİN!

Evinizden çıkmadan önce kapı ve pencerelerinizin kilitli olduğundan emin olun.
Evinizden uzun süre ayrıldığınızda, size ulaşabilmeleri için kapı komşunuza adres ve telefon numarası bırakın.
Değerli eşya ve mücevherlerinizi yanınıza alın.
Evinizin zilini çalarak apartmanda oturmadığını bildiğiniz kişileri size soran şahısları, eşkâlleri ile birlikte polise bildirin.
Kapı ziliniz çaldığında, kapınızı açmadan önce mercekten bakmayı ihmal etmeyin.
Evinize çelik kapı taktırmanız ve alarm sisteminden faydalanmanız, hırsızlar açısından caydırıcı etki bırakacağından mümkünse bu tedbirleri alın.
Evinizden kısa süre ayrılacağınızda bir lambanızı açık bırakarak ve kapı önünde bir ayakkabı bırakarak evinizde birinin olduğu izlenimi verin. Bu şekilde hırsızların girmekten çekineceği bir eviniz olacaktır.
Ziynet eşyalarınızı yatak odanızda veya oturma odasında muhafaza etmeyin. Zira bu odalar hırsızlar açısından en çok rağbet gören ve hırsızlık yapılan odalardır.

Evinize herhangi bir bahane ile (seyyar satıcı, dilenci, bohçacı vs.) girmek isteyen şahısları evinize almayın.
Çok kısa bir süre evinizden ayrılacağınız zamanlarda bile kapınızı kilitlemeyi ihmal etmeyin.
Evinizin kapı ve pencereleri açık bir şekilde yatmayın.
Evinizi hırsızlığa karşı sigortalatın.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.