height="132" />
DEZA-PAR Elazığ İl Başkanı Nihat Ateş STK’lara Seslendi

DEZA-PAR Elazığ İl Başkanı Nihat Ateş STK’lara Seslendi

ABONE OL
Oca 26, 2022 18:30
DEZA-PAR Elazığ İl Başkanı Nihat Ateş STK’lara Seslendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEZA-PAR Elazığ İl Başkanı Nihat Ateş, Alacakaya ve Maden bölgelerinde yeni bulunan maden sahasına Elazığlı STK’ların ve işadamlarının sahip çıkmasının Elazığ ekonomisi adına büyük önem taşıdığını açıkladı.

Alacakaya ve Maden bölgesinde yeni bulunan demir ve bakır madenlerine sahip çıkılması yönünde bir basın bildirisi yayınladı. Ateş yayınladığı bildiride şunları dile getirdi:

“Elazığ Kamuoyuna!

Elazığ’ın Maden ilçesinde MTA tarafından uzun bir süredir yapılan araştırma çalışmaları sonucunda demir yatakları ile birlikte yeni bir bakır yatağına ulaşıldı. Bu maden yatakları şimdiden yabancı firmaların iştahını kabartmağa başladı. Yurt dışından ve yurt içinden bazı firmalar bölgede ARGE çalışmaları başlattılar.  İlimizin sahip olduğu zengin yer altı kaynaklarının ilimizdeki firmalar tarafından  işletilmesi Elazığ ekonomisi açısından hayati öneme haizdir. Bu kaynakların Elazığlı firmalar tarafından işletilmesi halinde Deprem nedeniyle ekonomisi ağır yara alan Elazığımızın tekrar ayağa kalkması mümkün olabilecektir.

Elazığ’ın Maden ilçesi yakınlarındaki geniş maden sahası ile Cengiz İnşaat gibi yabancı firmaların ciddi anlamda ilgilenmeye başladığı duyumunu aldık. Elazığ’da Madencilik alanında ihracat yapan ve dünya pazarında söz sahibi olan bir çok yerli firmamız varken, yurt dışından ve gerekse Elazığ’lı olmağan firmaların, şehrimizdeki son demir ve bakır maden yatakları ile ilgilenmelerini doğru bulmuyoruz.

Kamuoyunun malumu olduğu üzere, Ferrokrom tesislerinin işletmesi uzun süren tartışmalardan sonra Samsun’lu bir firmaya ihale edilmişti. Bu firmanın şehrimize hiçbir katkısı olmamıştır. İlimizde çıkarılan krom madeni ilgili firma tarafından yurtdışındaki firmalara satılmaktadır.

Buradan Elazığlı yetkililere sesleniyor ve onları bu kaynaklara sahip çıkmağa davet ediyoruz. Elazığımızda bu maden sahasını işletecek donanıma sahip şirketlerimiz mevcuttur. Bu şirket sahiplerini yerel yöneticilerimizi, Ticaret ve Sanayi Odasını ve tüm STK’ları insiyatif yüklenip ilimizin maden varlığının Elazığ’lı olmayan yabancı şirketlere ihale edilmesine engel olmağa davet ediyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.