DOLAR 32,3825 0.19%
EURO 35,0667 -0.07%
ALTIN 2.324,920,25
BITCOIN 2267552-1,86%
Elazığ
13°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

 Elzemder Başkanı Nuri Gülyüz Korsan Emlakcılara Savaş Açtı

 Elzemder Başkanı Nuri Gülyüz Korsan Emlakcılara Savaş Açtı

ABONE OL
Oca 23, 2022 18:30
 Elzemder Başkanı Nuri Gülyüz Korsan Emlakcılara Savaş Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Elzemder Başkanı Nuri Gülyüz Korsan Emlakcılara Savaş Açtı. Sosyal Medyada devamlı paylaşımlarda bulunan Başkan Gülyüz işin peşini bırakacak gibi değil…

Yaptığı paylaşımda “Değerli Meslektaşlarım Korsan Olarak Emlakçılık Yapan Gerek Sosyal Medyada Gerek Sahibinden .Com da Ki Kişileri Bugün İtibariyle Tespit Edip Not Alalım Ttbs Sisteminde Toplu İhbar Da Bulunacağız Malatya Emlakçılar Odası Da Aynı Uygulama Ya Başlamıştır….Derneğimize Sahip Çıkalım Ki Mesleğimizi Hep Birlikte Daha İyi Yerlere Getirelim…” ifadelerine yer verdi

Başkan Gülyüz; “Malatya Emlakçılar Odası ile koordineli olarak sürekli gündemde olan korsan diye tabir ettiğimiz emek hırsızlarına karşı başlatmış olduğumuz çalışmaya tüm meslektaşlarından katılım ve destek bekliyoruz.

Korsan emlakçı istemiyoruz konulu çalışmamızda herkes ulaşabildiği kadar korsana ulaşıp yapacağımız ilk toplantıda korsan isimleri derneğimize teslim edecek ve bizler ticaret bakanlığımıza (https://tiss.gtb.gov.tr) toplu ihbarda bulunacağız.Sosyal medya hesaplarından, internet alım satım sitelerinden ve korsan olduğunu ispatlayacağımız herhangi bir yerden ekran görüntüsü, ad soyad, fotoğraf kısacası ihbarda kullanabileceğimiz bir delil alıp toplu ihbarda bulunulacaktır. Vergi mükellefi olmayan, ofisi olmayan, oda kaydı ve iş yeri açma ruhsatı olmayan herkes korsandır. Yani emlakçı değildir. Sadece bir sertifikası olan yada ücretsiz(teşfikli) mesleki yeterlilik belgesi alan herkes ben emlakçıyım söyleyip ticaret yapamaz.Korsanları tespit edebilmek adına üyelerimden ve meslektaşlarımdan duyarlı olmalarını bekliyorum. Bu bir şikâyet örneği olarak değerlendirilmesin ekmeğimizle oynanılıyorsa bizlerde ekmeğimize sahip çıkalım” dedi.

KORSAN EMLAKÇILIĞA KİM DUR DİYECEK?

Emlakçı demek; emlak danışmanlığı konusunda eğitim almış, sertifikalı kişilerdir. Yaptığı işlerle referans alabilen ve size yatırım önerisinde bulunabilen vergisini ödeyen ofisi, adresi olan kişidir. Bir de bunlardan farklı olarak ayaklı emlakçı diye tabir edilen korsan kişiler var..!

Bir tarafta vergisini düzenli ödeyen kayıtlı ve güvenli emlak danışmanları, diğer tarafta ise; “ağabey orası o kadar etmez, ablacım bak şimdi” diye cümleye başlayan size zaman ve para kaybettiren üstelik sizin üzerinizden ciddi paralar kazanmaya çalışan korsan emlakçılar!

Korsan emlakçıya 30 bin lira para cezası cezası! Devamında hapis cezası var!

Kanunda, bu işi gayri resmi yapanlara 9 bin lira ile 30 bin lira arasında para ceza, devam ettikleri tespit edildiğinde ise hapis cezası öngörülüyor.

Valilik, Maliye, Tapu Müdürlükleri, Emniyet ve savcılık dur demelidir

Korsanlarla mücadeleyi kim yapacak? Resmî olanla olmayan bir mi olacak? Korsan emlakçılara kim dur diyecek maliye mi? Emniyet mi? Odalar mı? Artık biri dur desin. Resmi emlakçıdan çok korsan emlakçı ile doldu her yer. Kahvede daire arsa satıyor. Öyle yüzde 3 falanda değil tuttuğunu artık. Emlakçı kardeşim sabah gelsin ofisini açsın, Gelen faturaları yatırsın kirasını ödesin, Personel çalıştırsın sigortasını bağ kurunu ödesin maliyeye KDV’sini ödesin aracın yakıtını koysun stopajını vergisini yatırsın artan zamanda da iş yapsın. Peki, işi nasıl yapacak bu kadar korsan varken, Bakkalı manavı kırtasiyecisi camına kiralık satılık afişleriyle donatırlarken. Maliyeci kardeşim hazır ofisi kontrol etmeye gelirken bir de resmî olmayanlara bakın bir zahmet.

Maliye, Emniyet ve savcılık tarafından tedbirler alınmalıdır. Tapu müdürlükleri bu şahısları bildirmelidir. Bu bir nevi usulsüz iş takipçiliğidir. Korsan emlakçılar içinde bunu ek iş olarak yapanlar da var. Kamuda özel şirkette çalışıp emlakçılık yapan memur, işçi ve hademeler var.

Korsan Emlakçılar 444 0 189’a İhbar Edilmeli

Korsan emlakçılara itibar edilmemesi gerekir, “Yasal olmayan yollarla emlak komisyonculuğu yapan korsan emlakçıların Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 444 0 189 İhbar hattına şikâyet edilmeleri halinde çıkar amaçlı emlak satışı yapmaktan 9 binden ile 30 bin liraya kadar para cezası var. Devam ederse hapis cezası ile cezalandırılırlar. Bu işi yasal yapmayan korsan emlakçılar devleti milyarlarca lira vergi kaybına uğratıyor. Korsan emlakçılar bu şekilde haksız kazanç elde ettikleri gibi mesleğin itibarını düşürmektedirler. Paraları alıp ortadan kaybolanlar da var.

Korsanlar Yasal Emlakçılardan Fazla

Korsan çalışan emlakçılar yasal emlakçılardan daha çok maalesef. Bu kişilere hiçbir şekilde resmi evrakların teslim edilmemesi ve kaparo gibi ödemelerin yapılmaması lazım. Vatandaşlardan faiş fiyatta komisyon alıyorlar. Bu durumlarda düzenlenen evraklarında kanuni yönden hiçbir geçerliliği yoktur. Oysaki yasal Emlakçılardan kiralama, gayrimenkul satın alma işlemlerini yapmaları hem satıcı, hem de alıcı açısından menfaatlerinedir. Yapılan tüm işlemlerin ve düzenlenen evrakların hukuksal yönden geçerlidir.

Kahve köşelerinde ava çıkıyorlar!

Korsan emlakçılar devlete hiç vergi ödemeden, hiçbir kurumsal hizmet üretmeden, kahve köşelerinde müşteri avına çıkmaktadırlar. Bu yöntemle konut hayali kuran vatandaşların mağdur olması kaçınılmazdır. Çünkü muhatap korsan emlakçının adresi yoktur. Kahve köşelerinde ve kafetaryalarda emlakçılık yapıyorlar. Bu işi yapan korsan emlakçı sayısı ciddi boyutlara ulaşmıştır. Kayıtsız ekonomi oluşturulmaktadır.

Ev, iş yeri, bahçe almak isteyen veya kiralamak isteyenler mutlaka sertifikası olan, emlak ofisi olan, maliye kaydı olan emlakçıları tercih etsin. Ne sertifikası ne de maliyede kaydı olmayan korsan emlakçılar felaketiniz olabilir. Hayaliniz ve paranız heba olmasın. Emlakçı sana yeri gösterir beğenirsen resmî sözleşmeni yapar kredinle ilgilenir sen tapuyu alana kadar yanındadır ama korsanları telefonu kapattığında kahve, kahve dolaşıp vay efendim kapora vardı vay efendim ev şöyleymiş ararsın da atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmiştir.

Kendinizi yasal emlakçıların yerine koyun!

Empati kurun siz emlak danışmanlığı yapsanız, verginizi ödeyip yasal evraklarınızla hizmet verseniz ve korsan emlakçılar vatandaşları dolandırıp hakkınızı gasp etse ne düşünürdünüz?

Korsan emlakçılar satış fiyatının çok üstünde fiyatlarla hem alıcıyı hem de satıcıyı dolandırıyorlar

Korsan emlakçılar pazarladığı mülkün fiyatının çok üzerinde bir fiyat ister ve alıcının parasına satıcının ise mülküne ortak olur. Büyük emek harcayarak aldığınız mülkü satarken, dişinizden tırnağınızdan artırarak biriktirip bir gayrimenkul alırken paranızı ve zamanınızı bunlara kaptırıp zarara uğramanın ne alemi var?

Tercih size kalmış. Yasal uzman bir gayrimenkul danışmanı mı? Para ve zaman avcısı korsan bir emlakçı mı?

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.