height="132" />
Nihan Yeşilgül Çelik Kadına Şiddetle ilgili basın açıklaması yaptı

Nihan Yeşilgül Çelik Kadına Şiddetle ilgili basın açıklaması yaptı

ABONE OL
Oca 22, 2022 15:22
Nihan Yeşilgül Çelik Kadına Şiddetle ilgili basın açıklaması yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deva Partisi İlbaşkan Yardımcısı (Kadın Çalışmalarından Sorumlu İl Başkanı) Nihan Yeşilgül Çelik kadına şiddetle ilgili basın açıklaması yaptı. 

 

Kadınlara ve çocuklara yönelik yaşam hakkının vahşice ihlal edildiğini ifade eden Çelik yapmış olduğu açıklamada;“Ülkemizde kadınlara yönelik şiddetin giderek arttığını malesef her geçen gün görüyoruz. Kadınlara ve çocuklara yönelik yaşam hakkının vahşice ihlal edildiğini hepimiz gözlemlemekteyiz. Son bir kaç günde görülen Avukat Dilara Yıldız’ın, Raziye Oskay’ın, 3 yaşındaki Ayşenur’un vahşice katledilmesi hepimizi derinden etkilemiştir. Özellikle İstanbul Sözleşmesinden çekildikten sonra artan kadına şiddet olaylarının karşısındayız ve olmaya devam edeceğiz.

Gün geçtikçe kadınların iş ve siyasi ortamlardan uzaklaştırılması cinsiyetçi söylemler kadın sadece aile içinde bir birey olarak sınırlandıran etkenler erkek egemen toplum oluşmasına ve kadına şiddet olaylarının artmasına neden olmuştur. Kadın cinayetleri kadına tecavüz ve bu olaylara karşı duyarsız kalınması erkeklere gereken hukuki yaptırımların uygulanmamasıda kadınlara yönelik şiddeti arttıran en önemli etkenlerdir

Biz Deva Partisi olarak Anayasamız, yasalarımız ve sözleşmelerimizde kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olacağımızı, İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe girmesi için çaba göstereceğimizi kamuoyuyla paylaşırız.Ruhunuz şad olsun Dilara Yıldız, Pınar Gültekin, Raziye Oskay, Özgecan Aslan ve niceleri…., Sizleri koruyamadık ama gelecek nesiller bizlere emanet” ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.