height="132" />
Doğunun İncisi Elazığ’a Ne Oluyor…

Doğunun İncisi Elazığ’a Ne Oluyor…

ABONE OL
Oca 22, 2022 15:53
Doğunun İncisi Elazığ’a Ne Oluyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aralık ayı boyunca hemen her gün yaşanan silahlı çatışmalar kavgalar her hafta intihar haberleri yada intihar teşebbüs haberleri daha soğumamışken 2022 yılının ilk günlerinde tıp öğrencisi Enes karanın intihar etmesi bulunduğu cemaat evindeki baskıları anlattığı video ve bunu ilk haber yapan sevgili meslektaşımızın acımasızca görevden alınıp tehditlere maruz kalmasını hazmedememişken şimdi başka bir meslektaşımızın yazdığı iddialar korkunç boyutta…

Şehir olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Şehirde hemen her gün uyuşturucu madde kırmızı reçeteli ilaçlar satışı kullanışı gençlerin bağımlılığı şehirde tahammülsüzleşmiş yan baktın gözünde kaşın var diyerek hemen silahlı çatışmaya girerek sokaktaki kedilerin bile kurşunlara denk geldiği bir dönemde gençlerin cemaat evlerinde zorlama din derslerine mağdur kalması bunu dile getiren gazetecilerin görevlerinden alınıp tehditlere maruz bırakıldığı şu günlerde korkunç iddialar Elazığ gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Önce deprem sonra pandemi ile uğraştık dertlerimiz yetmiyor gibi fırsatçılar fahiş fiyatlar belimizi büktü. Birlik beraberliğimizin yerini birbirimize karşı olan hasetlik aldığından beri ilçelerimiz olan şehirlere gıpta ile bakar olduk. Ekonomimiz yerle bir işsizlik Türkiye de en ön sıralarda. Siyasetçilerimiz kendi vatandaşlarıyla dalga geçmenin ya da zenginliklerine zenginlik katmanın derdindeler. Bizlerse naif naif olanları izliyoruz. Çete çatışmaları, cemaatler,uyuşturucu ticareti, her gün hayatından vazgeçenlerin haberini yapmak bu gün Elazığ da ne oldu diye güne başlamak çocukları gençlerin sokakta yürürken başlarına ne geleceğini bilememek….

Gazetemiz olarak size güzel haberler vermek umuduyla… Güzel Günlerde…

GELEÇEĞİMİZ İNTİHAR EDİYOR…

Elele verip kurtaralım bu gençleri, Ayağa kalkın ve yarınlarını karartmadan gençler için bir yol bulup yapılması gerekenleri hayata geçirelim…Bu gençlik bizim. Kendi çocuklarımızın yaşamasını nasıl istiyorsak başkalarının çocuklarını da yaşatmamız lazım…

Enes sadece hayallerini gerçekleştirmek isteyen ama bütün için tüm olanaklar acımasızca bir bir elinden alınmış bir çocuktu. Bir kahraman değil, kartpostala sığdırılacak bir “simge” değil. Çoktan elinden alınmış hayatına kendi tercihiyle son vermiş bir çocuk. Onun için bir şey yapamasak da ülkede aynı cenderelere sıkışmış gençler, henüz solmamış hayatlar için bir şeyler yapabiliriz.

Ağustos ayında akşam saatlerinde evden hava almak için çıkan bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki Ferhat Eren bıraktığı not dediği gibi;

Biliyorum, 2-3 gün konuşulup unutulacağım….

Hayat ile mutluluk ve yaşamın bu dünyada bir ev, araba ve evlilik olması kadar saçma bir şey yok… Çünkü yaşadıkça daha çok acı çekiyorum.

Ardımdan bu yazıyı okuyun ki belki beni anlarsınız. Ben bile kendimi anlamıyorken.

Tüm beni soran herkese bu yazıyı okutun.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.