DOLAR

32,4526

0.11%
EURO

34,4952

-0.01%
ALTIN(gr)

2.474,60

-0,33%
BİST 100

9679.8

-0,33%
height="132" />
ELMÜTDER Başkanı Avcıl Elazığ’da inşaatların mevcut durumu, ev fiyatlarındaki artışlar ve imar plânı hakkında açıklamalarda bulundu
  • Elazığ Sürmanşet Haber
  • Ekonomi
  • ELMÜTDER Başkanı Avcıl Elazığ’da inşaatların mevcut durumu, ev fiyatlarındaki artışlar ve imar plânı hakkında açıklamalarda bulundu

ELMÜTDER Başkanı Avcıl Elazığ’da inşaatların mevcut durumu, ev fiyatlarındaki artışlar ve imar plânı hakkında açıklamalarda bulundu

ABONE OL
Oca 23, 2022 19:29
ELMÜTDER Başkanı Avcıl Elazığ’da inşaatların mevcut durumu, ev fiyatlarındaki artışlar ve imar plânı hakkında açıklamalarda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ELMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl Elazığ’da inşaatların mevcut durumu, ev fiyatlarındaki artışlar ve imar plânı hakkında açıklamalarda bulundu.

ELMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl Elazığ’da mevcut durum, deprem sonrasında hızlı bir kentsel dönüşüm süreci ile şehrin her yanında yıkılan evler ve başlayan inşaatların durumu, ev fiyatlarındaki artışlar, ve Şehirde durdurulan imar plânı hakkında açıklamalarda bulundu.  (Elazığ Müteahhitleri Derneği) Başkanı Osman AVCIL, sektörün ciddi bir darboğaza girdiğini ve bunun en büyük nedeninin ekonomik istikrarsızlığın yarattığı güvensizlik olduğunu söyledi. AVCIL, doların düşük veya yüksek olmasından ziyade sürekli gösterdiği belirsizliğin bir krize yol açtığını ifade etti.

AVCIL: DAR BOĞAZIN EN BÜYÜK NEDENİ EKONOMİK İSTİKRARSIZLIĞIN GETİRDİĞİ GÜVENSİZLİKTİR

ELMÜTDER (Elazığ Müteahhitleri Derneği) Başkanı Osman AVCIL, sektörün ciddi bir darboğaza girdiğini ve bunun en büyük nedeninin ekonomik istikrarsızlığın yarattığı güvensizlik olduğunu söyledi. AVCIL, doların düşük veya yüksek olmasından ziyade sürekli gösterdiği belirsizliğin bir krize yol açtığını ifade etti.

Başkan Avcıl, “Dolar ne olursa olsun ister yüksek ister düşük ama sabitlensin” dedi. Ayrıca döviz düşmesine rağmen maalesef piyasada bir güven sağlayamadığını bununda sektörü olumsuz etkileyeceğini belirtti.
İnsanlar ev almak için doların yükselişi ile dolarını altınını bozduracakken doların birden bire düşüşü ile zarar etmemek için ev almaktan vazgeçmeye başladı, bununda emlak sektöründe durgunlukların meydana getireceğini ve ev fiyatlarındaki durumunda değiştirmeyeceğini dile getiren ELMÜTDER Başkanı Av. Osman Avcıl ayrıca piyasalardaki belirsizliğin bitmesi gerektiğini dile getirdi. Dövizdeki düşüşün iyi bir şey olduğu ve bununda piyasaya artı yönde etki edeceği yönünde beklentilerin olduğunu dile getiren Başkan Avcıl, “Mart ayını bekleyip göreceğiz. İşin özü istikrardır” dedi. Kurun zeminin kaygan olduğunu ve istikrarın olmadığını dile getiren Osman Avcıl, “Elazığ’da ev fiyatları artabilir. Bunun sebepleri imarın durdurulmasından, ekonomik krizin getirdiği olumsuzluklara kadar ayrıca yeni evlerin yapılmaması gibi bazı nedenler sıralanabilir” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.