height="132" />
“Türkiye Sportif Yetenek Taraması Ve Spora Yönlendirme” Programı Elazığ Valisi’nin Katılımıyla Devam Etti

“Türkiye Sportif Yetenek Taraması Ve Spora Yönlendirme” Programı Elazığ Valisi’nin Katılımıyla Devam Etti

ABONE OL
Oca 12, 2022 08:55
“Türkiye Sportif Yetenek Taraması Ve Spora Yönlendirme” Programı Elazığ Valisi’nin Katılımıyla Devam Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Türkiye Sportif Yetenek Taraması Ve Spora Yönlendirme” programına katılım sağlaya Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, öğrenciler ile sohbet etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen program, Elazığ Yakup Kılıç Spor Salonunda devam ediyor.

Devam etmekte olan Yetenek Taraması Programını Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ziyaret etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ve Milli Eğitim İl Müdürü Feyzi Gürtürk’ün eşlik ettiği ziyarette öğrencilerin boy, kilo ölçümü, kulaç uzunluğu testi, esneklik testi, sıçrama testi, geriye sağlık topu fırlatma, kavrama kuvveti testi, 20 metre sürat testi ve çeviklik testi gerçekleştiriliyor.YETENEK TARAMASINA KATILAN SPORCULARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUMElazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada,“Başlangıçta 4. ve 5. sınıfların taramaları yapılarak akabinde 3.sınıflarında taramasıyla ilk etapta 7500 kişi yıl sonu hedefi olarak 20000 taramayla spora yetenekli olduğu tespit edilen çocuklar başarılı oldukları branşlara yönlendiriliyor. Böylece yetenekli çocuklarımızı üst düzey sporcu olarak yetiştirip ilimizde uluslararası düzeyde başarılar elde edebilecek sporcular çıkaracağız inşallah. Çocuklarımızın yeteneklerinin keşfedilmesine olanak sağlayacak ‘Türkiye sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme’ programımızı ziyaret eden Valimiz Sayın Ömer Toraman’a, Milli Eğitim İl Müdürü Sayın Feyzi Gürtürk’e nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca yetenek taraması programında görev alan Milli Eğitim Müdürlüğü beden eğitimi öğretmenlerine ve yetenek taramasına katılan sporcularımıza teşekkür ediyorum ” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.