DOLAR 32,3181 0.2%
EURO 35,1311 -0.01%
ALTIN 2.292,390,67
BITCOIN 23048032,07%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Türk Hukuk Enstitüsü Elazığ Şubesinin Dilara Yıldız’ın Öldürülmesi Açıklaması

Türk Hukuk Enstitüsü Elazığ Şubesinin Dilara Yıldız’ın Öldürülmesi Açıklaması

ABONE OL
Oca 15, 2022 17:09
Türk Hukuk Enstitüsü Elazığ Şubesinin Dilara Yıldız’ın Öldürülmesi Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Hukuk Enstitüsü Elazığ Şube Başkanı Avukat Melih Efe Meslektaşı Dilara Yıldız’ın öldürülmesi ardından açıklamalarda bulundu.

Efe: Kadın Cinayetlerine Son Verilmesi İçin Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz Yıldız’ın ölümünün ardından Türk Hukuk Enstitüsü Elazığ Şube Başkanı Av. Melih Efe açıklama yaptı. Başkan Efe açıklamasında, “Tuzla’da dün gece saatlerinde Sevgili Meslektaşımız Avukat Dilara yıldız, henüz 28 yaşında, eski nişanlısı tarafından zorla alıkonulduğu restoranda öldürüldü. Üzgünüz, kızgınız ve haklı mücadelemizde ısrarcıyız. Katilin, tasarlayarak işlediği cinayetle ilgili adalet karşısında en ağır şekilde hesap vermesini diliyoruz. Ne yazık ki, kadına karşı şiddet ve kadın cinayetleri son zamanlarda vahim bir şekilde artarak devam etmektedir. Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur” ifadelerini kullandı.

Efe: Kadın Cinayetlerine Son Verilmesi İçin Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz

Melih Efe, “Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır. Kadın Cinayetlerini önlemek, kadın cinayetlerinde asla ceza indirimi yapılmaması için her türlü yasal düzenlemeyi yapmak ve uygulamaya geçirmek üzere bir an önce gereğini yapmasını elzemdir. Meslektaşımız Dilara Yıldız için çok üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet kederli yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Türk Hukuk Enstitüsü olarak açılacak ceza davasını sonuna dek takip edeceğiz. Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerini lanetliyor ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.