height="132" />
Kurum; “Elazığ’a Gidip Yaptığımız Projeleri Görün”

Kurum; “Elazığ’a Gidip Yaptığımız Projeleri Görün”

ABONE OL
Oca 10, 2022 23:38
Kurum; “Elazığ’a Gidip Yaptığımız Projeleri Görün”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Elazığ depreminin ardından Elâzığ’da tarihi bir dönüşüm yaptıklarını belirtti. Bakan Kurum; “herkese tavsiye ederim; Elâzığ’a gidip yaptığımız projeleri görün” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Ankara İl Başkanlığı Kampı’nda kentsel dönüşüm seferberliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının şehirlerin geleceği açısından büyük önem arz ettiğini söyleyen Bakan Kurum, TOKİ’nin Türkiye’de 1 Milyon 100 Bin konut inşa ettiğini dile getirdi.

Bakan Murat Kurum, Elazığ’da da tarihi bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini hatırlatarak; “Bugün Elazığ Abdullahpaşa’da sadece deprem bölgelerinde değil 81 ilin tamamında bu projelerimiz var. Elazığ’da çok önemli projeler gerçekleştirdik. Elazığ depreminin ardından biten konutlarımız Abdullahpaşa’da, Rüstempaşa’da ve diğer mahallelerimizde tarihi bir dönüşüm gerçekleştirdik. Hepinize tavsiye ederim gidin Elazığ’ımızı görün yapmış olduğumuz projeleri görün. Büyük bir bölümünü tamamladık 36 bin yeni yuva inşa ettik ve vatandaşlarımıza etaplar halinde teslimlerini yaptık.” Dedi.

‘1,7 MİLYON KONUT DÖNÜŞTÜ’

Kentsel dönüşüm çalışmalarını da anlatan Bakan Kurum, bugüne kadar 1,7 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdiklerini kaydetti. TOKİ eliyle 1,1 milyon konut inşa ederek, vatandaşa teslim ettiklerini belirten Kurum, “Şu anda yatırım değeri 120 milyar lira olan, tam 350 bin dönüşüm ve sosyal konutumuzun inşasını sahada sürdürüyoruz. Hem şehri ihya ediyor hem de istihdama katkı sunarak ekonomiye adeta can suyu veriyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.