DOLAR 32,3334 0.25%
EURO 35,0760 -0.17%
ALTIN 2.284,740,33
BITCOIN %
Elazığ

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

FÜ İletişim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

FÜ İletişim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

ABONE OL
Oca 10, 2022 21:23
FÜ İletişim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Dekan V. Prof. Dr. Tanyıldızı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Demokrasimizin en temel unsurlarından biri olan basın; kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesinde, temel hak ve hürriyetlerin savunulmasında önemli bir yere sahiptir. Basın; kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlarken, toplumsal bilinci ve kamu yararını gözetir. Basın bunun yanı sıra, millî meselelerde gerekli hassasiyeti göstermekte özverili davranır.

Demokrasimizin gelişimine katkı sağlayan bu görevleri tüm koşullarda en layıkıyla yerine getirmek için gece gündüz çalışan gazeteciler, en kutsal mesleklerden birini zor şartlarda yerine getirmektedirler. Çalışan gazeteciler; toplumun doğru, tarafsız ve güvenilir haber alması için 24 saat demeden fedakârca mesleklerini icra etmektedirler.

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, ‘Basın, milletin genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete gereksindiği fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir.’ sözlerinden de anlaşılacağı gibi basının, toplumun aydınlatılmasında ve ifade özgürlüğünün temin edilmesinde önemli bir sorumluluğu vardır.

Gazetecilerin görevlerini yerine getirirken; temel hak ve hürriyetleri gözeten, insan haklarına saygılı, hukuk ve sosyal devlet normlarına ait temel değerlere bağlılıklarını devam ettireceklerine inanıyorum.

Sadece ülkemize özgü olan ve 10 Ocak 1961’den beri kutlanan; matbaa çalışanından muhabirine, editöründen yayın yönetmenine kadar tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Bu vesileyle, gazetecilik görevini yerine getirirken hayatını kaybeden gazetecileri de saygıyla anıyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.