DOLAR 32,3788 0.17%
EURO 35,0930 -0.1%
ALTIN 2.325,260,26
BITCOIN 2261791-1,64%
Elazığ
13°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Elazığ’da Hayvancılık Sektörü, Sorunları ve Çözüm Önerileri

Elazığ’da Hayvancılık Sektörü, Sorunları ve Çözüm Önerileri

ABONE OL
Oca 10, 2022 22:41
Elazığ’da Hayvancılık Sektörü, Sorunları ve Çözüm Önerileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi işbirliğinde ilimiz hayvancılığını değerlendirme ve planlama toplantısı yapıldı.

Bu kapsamda İl Müdürü Dr. Turan KARAHAN, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Kurum temsilcileri, Oda Birlik ve Kooperatif Başkanları Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü toplantı salonunda bir araya geldi.

Elazığ ilinin mevcut tarım ve hayvancılığı üzerine bir konuşma yapan KARAHAN, “ İlimiz ekonomisinin büyük bir bölümü tarım ve hayvancılığa dayalı Kırsal kalkınmanın sağlanması için yapılan çalışmalar, ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da önemli.Üç tarafı sularla çevrili olan şehrimiz, alabalık üretiminde Türkiye birincisi. Dönemlik 5,5 milyon kapasiteye ulaşan kanatlı sektörü, 1.7 milyon kapasiteye ulaşan yumurta üretimi ile bölgede önemli bir yere sahip olduğunu” ifade etti.

İl Müdürü yapılan toplantının, Elâzığ’ın hayvancılık ve tarım potansiyelini ortaya koymak, dış kaynaklı projeler ile bunu geliştirmek, kurumlar arası koordinasyonu sağlamak adına verimli geçtiğini söyledi.

Konuşmaların ardından katılımcılar söz alarak sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik taleplerini dile getirdiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.