DOLAR 32,4007 0.15%
EURO 35,3652 0.14%
ALTIN 2.323,350,20
BITCOIN 22903802,74%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Devam Eden Yıkımlar Trafiği Olumsuz Etkiliyor

Devam Eden Yıkımlar Trafiği Olumsuz Etkiliyor

ABONE OL
Oca 10, 2022 23:29
Devam Eden Yıkımlar Trafiği Olumsuz Etkiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devam eden yıkımlar trafiği olumsuz etkilemeye devam ediyor Gazi caddesi başta olmak üzere şehrin birçok ana arteri yıkımlardan dolayı trafiğe kapalı. Aktif Araç Sürücüleri Dev Bir inşaat sahasına dönen Elazığ da trafik sorunundan çok muzdarip.24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, iki şehirde 25 binden fazla konut ise hasar gördü. Ardından 27 Aralık 2020 tarihindeki 5.3 büyüklüğündeki depremle de bazı orta hasarlı yapılar ağır hasara dönüştü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde Elazığ Valiliği idaresinde ilk günden itibaren birçok noktada başlatılan yıkım çalışmaları ise aralıksız sürüyor. Kent merkezi dahil birçok mahallede devam eden yıkımlar, çevre güvenliği alındıktan sonra kontrollü bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda merkezde yıkımların yüzde 95’inin tamamlandığı ve geriye kalan binalar için yıkım çalışmalarının sürdüğü bildirildi.Depremden sonra birçok yıkımın gerçekleştiğini vurgulayan yıkım firma yetkilisi, “24 Ocak ve 27 Aralık depremlerinden dolayı oluşan hasarlarda TOKİ’nin kısa süre içerisinde evleri de teslim etmesinden dolayı binalar boşaltıldı. Ağır hasarlı binalar yıkıma hazır hale geldi. Şu an onların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Şehrin birçok noktasında halen yıkımlar devam ediyor. Aldığımız bilgiler doğrultusunda 200 binanın daha ağır hasarlı olduğu tespit edildi. TOKİ ayın 20’sine kadar anahtarları teslim edecek ve yıkımlar daha hızlı bir şekilde devam edecek. Binaların yıkım süresi ebadına, büyüklüğüne göre değişiyor. 2 bin 500 – 3 bin metrekare bir binanın yıkımı 10 günü buluyor. Ama şehrin ana arterlerinde bulunan binalar, gece de çalıştığımız için daha hızlı yani 3 ile 5 gün içinde yıkılıyor. Ama şehrin muhtelif yerlerinde bulunan yıkımlar ise rutin bir şekilde devam ediyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.