DOLAR

32,6873

0.58%
EURO

34,7938

0.01%
ALTIN(gr)

2.503,29

0,78%
BİST 100

9524.59

0,78%
height="132" />
Arslan, “Müteahhitlik sektörü taleplerinin  dikkate alınmasını bekliyoruz…”

Arslan, “Müteahhitlik sektörü taleplerinin dikkate alınmasını bekliyoruz…”

ABONE OL
Oca 10, 2022 22:14
Arslan, “Müteahhitlik sektörü taleplerinin  dikkate alınmasını bekliyoruz…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, TBMM görüşülecek olan “Kamu müteahhitlerine fiyat farkı verilmesi”ne yönelik düzenlemede yer alan yüzde 5-10’luk oranın sektör için yetersiz olduğunu, reel oranda fiyat farkı ve tasfiye hakkı verilmesinin sektörün en önemli beklentisi olduğunu söyledi…

Taleplerimizin gündeme alınması olumlu bir adım oldu…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, müteahhitlik sektörünün sorun ve beklentileriyle ilgili olarak Elazığ TSO’nun 2021 yılı içerisinde üç ayrı talepte bulunduğunu belirterek, “Odamızın 10 ve 11’inci Meslek Komite Üyelerimiz tarafından gündeme taşınan ve Odamız tarafından TOBB’ye iletilen, kamuya yapılan işlerdeki fiyat farkları, sektöre kur sigortası getirilmesi ve tasfiye hakkı verilmesi hususundaki sektör sorunları TBMM gündemine alınmıştır. Bu sektör adına çok değerli ve önemli bir adım olmuştur. Sektör temsilcilerimizin öncelikli beklentisi, fiyat farklarının makul ve gerçekçi bir orana çekilmesi, kamu ile yapılan sözleşme tarihi itibarı ile güncel döviz kurları esas alınarak sigorta yapılması veya kur korumalı garanti verilmesi, son olarak kamuya iş yapan müteahhitte tasfiye hakkının sağlanması TBMM’den sektörümüzün en önemli beklentisidir” dedi.

Hem piyasaların canlanması hem de işsizlikle mücadelede sektör önemli rol oynuyor…

Başkan Arslan değerlendirmesinde, “Müteahhitlik sektörümüz hem nitelikli hem de mevsimsel olarak niteliksiz iş gücünün istihdamında çok önemli bir yer tutuyor. Ayrıca sektör imalat başta olmak üzere yüzlerce alt sektörü besliyor. Bu nedenle müteahhitlik sektörünün sorunlarının çözümü ülke ekonomisi açsından da çok önemli. Odamıza kayıtlı en bin 500 civarında üyemiz var. Bu üyelerimiz yaptıkları iş durumuna göre 10 ve 11. Meslek Komitelerimizde yer alıyorlar. Sektör temsilcilerimiz, Odamıza verdikleri bilgide, düzenlemede yer alan yüzde 5-10’luk oranın yetersiz olmakla birlikte hak edişlere yönelik fiyat farkının azaltılmasını içerdiği işin devamını kapsamadığı belirtilmektedir. Örneğin; 10 milyonluk bir işin yüzde 10’luk yapılan kısmına yüzde 50 dahi fiyat farkı verilse totaldeki bedelin yüzde 5’ine tekamül etmekte. Dolayısıyla yüzde 200’e yakın girdi maliyetlerini yüzde 5-10 gibi bir fiyat farkı oranıyla kurtarmak mümkün olmadığı dile getirilmektedir. Dolayısı ile sektörün mağduriyet yaşamaması ve işsizlikle birlikte bir çok sektörün de olumsuz etkilenmemesi için taleplerin dikkate alınacağını umut etmekte ve beklemekteyiz” ifadelerinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.