height="132" />
Ağın İlçesi Belde Konumuna Düşmek Üzere

Ağın İlçesi Belde Konumuna Düşmek Üzere

ABONE OL
Oca 9, 2022 21:26
Ağın İlçesi Belde Konumuna Düşmek Üzere
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’ın birçok güzelliğini içinde barındıran Ağın İlçesi Belde konumuna düşmek üzere. 

İlimizin en şirin ve okuma yazma oranı en yüksek olan ilçesi Ağın’ı büyük bir tehlike bekliyor. Ağın mevcut nüfus sayısı ile İlçe konumundan Belde konumuna düşmenin tehdidi altında. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu;

“ Her yıl Ocak ayında TÜİK rakamları açıklanıyor. Bugün ilçemizin nüfusu 1580 olarak görülüyor. Bu nüfus 2 binin üzerine çıkmaz ise ilçemiz belde konumuna düşecek. Her yıl Ocak Ayında TÜİK verileri ışığında nüfus belirlenir. Bu nüfusa göre İller Bankası’ndan ödenek gelir. Benim tahminimce şu anda Ağınlı olup da Ağın’da ikamet etmeyen, ama belediye hizmetlerinden faydalanan 700 ila 1000 kişi arasında vatandaşımız mevcut. Onların ilçemize ikametgâhlarını taşımalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızdan ilçemize sahip çıkmalarını istiyoruz. Büyükşehir Yasası çıktı. Şimdi ‘Bütünşehir’ Yasası için çalışmalar yapılıyor. Bu yasa çıktığında biz belde değil köy bile olabiliriz. Bunun önüne geçebilmek adına çalışmalar yapıyoruz. İlçede olanlar ilçemize dönmeye başladılar. Hariçten gelmek isteyenler de oluyor. Hukuksuz bir işlem istemiyoruz. Gerçekte belediyeden kim hizmet alıyorsa onların gelmesini istiyoruz. Ocak ayında nüfusumuzun kaç olduğu açıklanacak.’’ ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.