height="132" />
Arsan: Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz…

Arsan: Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz…

ABONE OL
Oca 6, 2022 23:41
Arsan: Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2017 yılında İzmir Adliyesine düzenlenmek istenen terör saldırısını canı pahasına engelleyerek, yazdığı kahramanlık destanıyla ismi tüm Türkiye’nin kalbine kazıyan şehit Fethi Sekin anısına Baskil Doğancık Köyüne yapılan külliye il protokolü ve vatandaşların katılımı ile şehadetinin yıl dönümünde açıldı. Törene Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Tavuş’ta katılım sağladı…

Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, ilin bir çok zenginliği olmasına karşın bunların kapalı PKK’lı teröristlerin 2017’de İzmir Adliyesine yönelik saldırısını kahramanca mücadelesiyle önleyerek şehit olan ve adını Türkiye’nin yüreğine kazıyan Fethi Sekin anısına Elazığ Belediyesi tarafından Baskil ilçesi Doğancık köyüne Şehit Fethi Sekin Külliyesi yapıldı.

Toplam 2 bin 500 metrekare alan üzerinde 800 metrekare kullanım alanına sahip külliye bünyesinde şehidin motosikleti, kıyafetleri, kütüphane, konferans salonu, sergi salonu, fuaye alanı, çeşitli kursların düzenleneceği atölyeler ve mescitler yer alıyor.

Külliyenin açılışı Sekin’in şehadetinin yıl dönümü olan 05 Ocak tarihinde gerçekleştirildi. Açılışa, Vali Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Tavuş, kurum ve kuruluşların yöneticileri, STK temsilcileri, polis ve askeri personel, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışa katılan Elazığ TSO Başkan Vekili Tavuş, “Külliye ile Sekin İsmi gelecek nesillere inşallah taşınacaktır. Külliyemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bir kez daha başta ailesi olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı diliyor, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.