height="132" />
“Bizim Paramız Türk Liramız ”Projesinin Sergi Açılışı Yapıldı

“Bizim Paramız Türk Liramız ”Projesinin Sergi Açılışı Yapıldı

ABONE OL
Oca 8, 2022 20:39
“Bizim Paramız Türk Liramız ”Projesinin Sergi Açılışı Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim Sanat Merkezi tarafından hazırlanan “Bizim paramız Türk liramız ”projesinin sergi açılışı gerçekleştirildi.

Gerçekleşen açılışa,  Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk,  Türk Eğitim Sen İl Temsilcisi Fatih Murat Taşkın ve davetliler katılım sağladı.

Açılışta açıklamalarda bulunan Bilim Sanat Merkezi Proje Yürütücüsü Ömer Şirin;

“Buradaki amacımız paranın tarih içerisinde aracı olarak değil de değiştiği ve kazandığı diğer alanları gösteriyoruz. Mesela bizim tarihimiz Türk İslam tarihinde sultanlar başa geçtiği zaman orada oturarak kuşanırlar aynı zamanda parada basarlar. Çünkü bu para bir hakimiyet simgesi, bağımsızlık simgesi, özgürlük simgesi haline gelmiştir. Öğrencilerimize bu sergiyle de Türk Lirası’nın seyrini göstermek istedik” ifadelerine yer verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, 

“Bilim Sanat Merkezi’mizin hazırlamış olduğu “bizim paramız Türk liramız” projesi paralarımızın geçmişten geleceğe yolculuğu diye biliriz. Osmanlı zamanından Türkiye Cumhuriyeti’ni de içine alan paralar hem Bilim Sanat Merkezi’mizde hem de okullarımızda sergisi açılarak paranın Türk tarihindeki yeri, önemi ve durumu belirtilecek. Burada öğrencilerimiz geçmişten günümüze paranın seyri hakkında bilgi sahibi olacaklar. Ben projeyi hazırlayan Bilim Sanat Merkezi idarecilerine, öğretmenlerimize katkı ve destek sunan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.