DOLAR 32,3520 0.31%
EURO 35,1249 -0.03%
ALTIN 2.302,691,12
BITCOIN 23065053,39%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Yatırımların Desteklenmesiyle İlgili Sağlanan Teşvikler Uzatıldı.

Yatırımların Desteklenmesiyle İlgili Sağlanan Teşvikler Uzatıldı.

ABONE OL
Ara 30, 2021 22:42
Yatırımların Desteklenmesiyle İlgili Sağlanan Teşvikler Uzatıldı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

29 Aralık 2021 tarih ve 31704 sayılı Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı kararı ile Elazığ’ında içinde bulunduğu Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yatırımların desteklenmesiyle ilgili sağlanan teşvikler 31.12.2022 tarihine kadar uzatıldı. Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, taleplerinin tam olarak karşılanmaması ile birlikte sürenin uzatılmasının çok değerli olduğunu ifade etti…

Arslan: Süre uzatımı çok değerli olmuştur ancak beklentimizi karşılamamıştır…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, 31.12.2021 tarihinde süresi dolacak olan ve Elazığ OSB’lerde yapılacak olan yatırımlara sağlanan 6. Bölge Desteklerinin süresinin 1 yıl uzatılmasının Elazığ’da yeni yatırımlar açısından çok değerli olduğunu belirterek, “Odamız ve Fırat Kalkınma Ajansımız tarafından bu konuyla ilgili olarak çok detaylı bir rapor hazırlanmış ve Sayın Vekillerimizin de ilgi ve takipleriyle ilgili bakanlıklarımıza takdim edilmişti.

Raporumuzda özetle; 21.08.2020 tarihi öncesinde olduğu gibi Elazığ’da OSB’lerde 500 bin TL üstü yatırımlara sağlanan 6. Bölge desteklerinin, ilimizin 24 Ocak 2020 tarihinde yaşadığı depremin yaralarının sarılması ve yatırım ikliminin oluşabilmesi için OSB kısıtı kaldırılarak yeniden tüm ilçe ve il merkezinde sektör ayrımı yapılmaksızın en az 5 yıl süreyle uygulanmaya alınmasını gerekçeleriyle talep etmiştik.

Altyapı çalışmaları hızla devam eden TEKNOVA OSB ile Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB’lerin cazip kılınarak yeni yatırımların hız kazanması anlamında 6. Bölge teşvikleri çok önemli itici bir güçtür. Bu nedenle özellikle teşviklerin yatırımcı açısından öngörebilirliğin sağlanması için en az 5 yıl süreyle uygulanmaya alınmasının önemine vurgu yapmıştık.

Sürenin uzatılması elbette ilimizdeki OSB’ler ve yeni yatırımlar açısından çok değerli olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Sayın Bakanlarımıza, Sayın Vekillerimize ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Umut ediyoruz ki, süreç içerisinde iş dünyamızın talep ettiği şekilde kararda revizyon yapılarak daha ön açıcı bir süreç başlatılacaktır” ifadelerinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.