DOLAR 32,3698 0.14%
EURO 34,9746 -0.3%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 22799651,28%
Elazığ
10°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

OSBÜK KGF Gündemiyle Toplandı

OSBÜK KGF Gündemiyle Toplandı

ABONE OL
Ara 27, 2021 00:14
OSBÜK KGF Gündemiyle Toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Aralık ayı Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü başkanlığında yapıldı. OSBÜK Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantıya Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen konuk oldu. Toplantıya Elazığ TSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi ve OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi Zülfü Altıntaş’ta katılarak Elazığ’ı temsil etti…

KGF destekleri iş dünyası için can suyu olmuştur…

Toplantının açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, organize sanayi bölgelerinin Türk sanayisine lokomotiflik etmeye devam ettiğini, KGF desteklerinin de bu süreçte çok önemli olduğunu söyledi. KGF’nin ülke ekonomisi ve üreticiler için kritik öneme sahip bir kurum olduğunun altını çizen Kütükcü, “Bugün Türkiye tüm zor şartlara rağmen üreten, istihdam sağlayan ve ihracat yapan bir sanayi ülkesiyse bunda KGF desteklerinin çok önemli bir payı var. Hepimiz biliyoruz ki pandemi döneminde Türkiye birçok ülkeden pozitif ayrıştı. Bu süreçte de KGF destekleri çok kritik bir can suyu oldu” şeklinde konuştu. Kütükcü ayrıca KGF Başkanı Özegen ve ekibine yaptıkları çalışmalar ve verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek, OSBÜK olarak KGF ile her türlü iş birliğine hazır olduklarını söyledi.

KGF 365 milyar TL’lik kefalet hacmi sundu…

Kredi Garanti Fonu (KGF) Başkanı Erdoğan Özegen ise, KGF’nin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, sanayicilerle bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu söyledi. KGF’nin finansmana erişimde önemli bir role sahip olduğunu anlatan Özegen, “KGF olarak bugüne kadar toplam 365 milyar TL’lik kefalet hacmi sunduk. Bunun yaklaşık krediye dönüşümü ise 663 milyar TL. Bu gerçekten yadsınmayacak bir rakam. Türkiye’de tüm bankacılık sektöründe yaklaşık 3.2 trilyon lira ticari krediden söz ettiğimizde KGF payının yaklaşık 700 milyar olduğunu dikkate alırsak bankacılık sektörü açısından yüzde 6-7 paya sahip olduğumuzu görürüz” diye konuştu. KGF’nin kefaletli kredilerinden doğrudan yararlanan firma sayısının yaklaşık 498 bin olduğunu söyleyen Özegen, son 10 yıllık dönemde her iki aktif işletmeden bir tanesinin krediye erişiminin sağlandığını ifade etti. Türkiye’nin üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyümeyi önemsediğini söyleyen Özegen, KGF’nin bu süreçte hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

İş dünyamız adına çok yararlı bir toplantı oldu…

Toplantıyı değerlendiren OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi Zülfü Altıntaş iş dünyası adına son derece yararlı bir toplantı olduğunu ifade ederek, “Ekonominin sürdürülebilir kılınması ve güven ortamının tesis edilmesi adına atılan çok önemli adımların ardından yapılan OSBÜK genişletilmiş toplantısında iş dünyasının KGF desteklerine olan ihtiyacını bir kez daha dile getirdik. Toplantı çok olumlu bir havada gerçekleşmiş ve ülkemizin üretim, istihdam, yatırım ve ihracat hedefinde OSB’lerin önemi üzerinde durulmuştur. İlimizde altyapı çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam eden Teknova OSB ve Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB’lerimizin 2022 yılında çok hızlı bir şekilde altyapılarını tamamlayarak müteşebbislere tahsisi için görüşlerimizi bildirdik. Önümüzdeki yıl ilimiz adına ekonomide ve yatırımlarda çok öneli gelişmelerin olmasını ümit ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.