DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

0,50%
height="132" />
Elazığ’da Tarımsal Üretim Deseni Zenginleşiyor…

Elazığ’da Tarımsal Üretim Deseni Zenginleşiyor…

ABONE OL
Ara 16, 2021 22:52
Elazığ’da Tarımsal Üretim Deseni Zenginleşiyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’da Organik Antep Fıstığı Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteği ile 10 çiftçiye Antep fıstığı fidanı dağıtıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen dağıtım törenine; Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Turan KARAHAN, Keban İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ziyaddin SEÇKİN, teknik personel ve üreticiler katıldı.

Fidan dağıtımı sırasında konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Karahan;” Elazığ’da meyvecilikte modern tarım işletmelerinin kurulmasını teşvik etmek, atıl durumda veya verimsiz olan arazileri tarıma kazandırmak için yoğun çaba sarf etmekteyiz. Bu kapsamda özellikle arazi varlığının kısıtlı ve parçalı olduğu bölgelerde alternatif gelir kaynaklarından biri olan Antep Fıstığı yetiştiriciliği üzerinde önemle durmaktayız.   Antep Fıstığı , ilimiz merkez ve Keban ilçesi başta olmak üzere birçok yerde iklim ve toprak yapısının uygun olmasından dolayı rahatlıkla yetiştirilebilmektedir. Daha çok yabani olarak yetişen menengiç ağaçlarının aşılanması ile yetiştiriciliği yapılan Antep fıstığı ağaçlarının yanında, son yıllarda aşılı tüplü fidanlarla kapama bahçe tesisi önem kazanmıştır” dedi.

KARAHAN; ” Çiftçilerin gelirlerine katkıda bulunmak ve alternatif tarım ürünlerini ilimize kazandırmak için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tamamı hibe olmak üzere 10 çiftçimize 5 er dekar alanda dikilmek üzere fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Fidanların getirilmesinde ve dağıtımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.