DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
height="132" />
Yöresel ürünlerimizin Türkiye ve dünya  pazarına açılmasını hedefliyoruz

Yöresel ürünlerimizin Türkiye ve dünya pazarına açılmasını hedefliyoruz

ABONE OL
Ara 13, 2021 11:58
Yöresel ürünlerimizin Türkiye ve dünya  pazarına açılmasını hedefliyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Maltepe Fuar Alanında Elazığ Marmara Vakfı (MAREL) tarafından organize edilen ve Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Elazığ TSO tarafından desteklenen Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılışına Elazığ TSO heyeti katılım sağladı. Fuarın Açılış konuşmasını yapan Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili Veli Aksu, Elazığ TSO’nun yöresel ürünlerimizin Türkiye ve dünya pazarına açılması için yoğun gayret gösterdiğini söyledi…

İlimizin bu zenginliğini ekonomik değere dönüştüreceğiz…

9-12 Aralık 2021 tarihleri arasında İstanbul Maltepe Fuar alanında düzenlenen Elazığ Yöresel Ürünler Fuarının açılışına Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili Veli Aksu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yıldırım ve Suat Barış, Elazığ TSO Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Etem Yalın, Özel Kalem Müdürü Yunus Üstündağ ve Akademik Danışmanımız Doç.Dr. İzzet Taşar katılım sağladılar.

Fuarın resmi açılışında bir konuşma yapan Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili Veli Aksu, hedeflerinin ilin zengin yöresel ürünlerinin ekonomik değer haline getirilmesi olduğunu ifade etti. Aksu konuşmasında, “Odamız tarafından 2018 yılından beri hem yöresel ürünlerimizin hem de gastronomi alanında zengin potansiyelimizin ekonomik değer haline getirilmesi için çok önemli çalışmalar ve altyapılar kurulmaya başlanmıştır.

Bilindiği gibi Ülkemizin en zengin ikinci yöresel mutfağına sahip olan Elazığ bu potansiyelini ekonomik değere maalesef dönüştürememiştir. Bunun başlıca nedenlerinden biri tanıtım yetersizlikleri ile altyapıların olmayışıdır. Odamız bu konuda bugüne kadar tüm kurum ve kuruluşlarımızca yapılan her etkinliği sonuna kadar desteklemiş ve organizasyonlarda yer almıştır. Bugün MAREL tarafından organize edilen bu önemli etkinlikte olduğu gibi yine Odamız tam destek sağlamaktadır. İstanbul gibi bir dünya şehrinde Elazığ yöresel ürünlerinin sergilenmesini çok önemsiyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Asilhan Arslan yoğun programı nedeniyle iştirak edemediler ancak hem yönetim organlarımız hem de profesyonellerimizle buradayız. Yöresel ürünlerimizin hem üretim süreçlerinin yönetilmesi hem de markalaşması için çok önemli adımlar atmış bulunuyoruz. Bir yandan kooperatif ve birlikler kurarak diğer yandan bu zenginliklerimizin Coğrafi İşaretlerini alıp tescilleyerek planlı ve programlı bir şekilde ilerliyoruz. Kurumlarımızın ve tüm paydaşlarımızın destek ve işbirlikleriyle inanıyoruz ki bu süreçleri çok hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Ben bu düşüncelerle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamız adına organizasyona büyük emek veren MAREL ve tüm katılıcılarımızı kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Elazığ TSO heyeti fuarda yer alan işletmeleri ziyaret ederek destek ve katkıları nedeniyle tebrik ettiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.