height="132" />
ELAZIĞ TSO DİJİTAL KÜTÜPHANE HİZMETE GİRDİ

ELAZIĞ TSO DİJİTAL KÜTÜPHANE HİZMETE GİRDİ

ABONE OL
Kas 26, 2021 21:14
ELAZIĞ TSO DİJİTAL KÜTÜPHANE HİZMETE GİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uzun bir süreden beri hazırlıkları devam eden E-Kütüphane hizmete açıldı. Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, dijital ortamda okuyucu ve dünyanın her köşesindeki ilgililerin istifadesine sunulmak üzere Elazığ TSO tarafından hazırlanan yayınlar ve Elazığ’la ilgili yayınlarından oluşan e-kütüphanenin web sitesi üzerinden (https://www.elazigtso.org.tr/menu/231/elazig-yayinlari) yayına başladığını açıkladı…

Arslan: Elazığ’ın hafızası olacak bir süreci başlattık…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ TSO’da ilkleri yapmaya devam ettiklerini bu doğrultuda Oda tarihinin 1884 olarak tescillenmesinin ardından, Elazığ TSO e-Kütüphanesinin kurulum çalışmalarına geçen yıl başlandığını belirterek, “Odamız Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan çalışmalar ve yapılan bağışlarla büyümeye başlayan e-Kütüphanemizi Üyelerimiz başta olmak üzere tüm toplumun istifadesine açmış bulunmaktayız.

E-Kütüphanemizde Odamız tarafından yayınlanan tüm yayınlar başta olmak üzere, çeşitli kütüphanelerde bulunan Elazığ’la ilgili dergiler ve diğer yayınların dijital kopyaları yayınlanmaya başlanmıştır.

Kişisel arşivlerde bilinirlikten uzak ve insanlığın faydalanamadığı her yayın amacı dışında kalmakla birlikte süreç içerisinde maalesef yok olmaktadır. Tüm bunlarla birlikte kuşak değişiklikleri ve hayatın getirdiği neticeler çoğu kez kişisel kütüphanelerin yok olması sonucunu da beraberinde getirmektedir. Oda olarak hedefimiz ilimizle ilgili bugüne kadar yayınlanmış tüm yayınları toplayıp bunları dijital platforma taşıyarak hem insanlığın hizmetine sunmak hem de kent hafızasını oluşturmaktır. Bu noktada tüm halkımızın ellerinde bulunan yayınlarının bir kopyasını Odamıza ulaştırmasını önemli istirham ediyoruz.

E-Kütüphanemizde yer alan yaklaşık 300 adet yayına istekliler ücretsiz olarak ulaşıp istifade edebilmektedir. Yine ilimizde kurumlarımız ve belediyemizce başlatılan e-Kütüphane çalışmalarına destek olmak amacıyla sistemimizde bulunan tüm arşivin kopyasını vererek, ilgililerin bu platformlardan da yayınlarımıza ulaşmasını sağlayacağız. Ben bu çalışmaya bağışları ile katkı sağlayanlar başta olmak üzere emek veren tüm profesyonellerimiz ve gönüllülerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ELAZIĞ TSO E-KÜTÜPHANESİNDE YER ALAN YAYINLAR

Elazığ TSO Ekonomik Raporları, Elazığ TSO Ekonomi Dergileri, Elazığ TSO İş Dünyası Rehberleri, Elazığ TSO Faaliyet Raporları, Elazığ Ticaret Gazetesi Arşivi, Elazığ TSO Tarafından Hazırlanmış Olan Fizibilite Raporları, Elazığ TSO Tarafından Hazırlanan veya Sponsor Olunan Diğer Yayınlar, Elazığ TSO 2018/2021 Dönemi E-Dergiler, Çıra Dergisi Arşivi, Elazığ Buluşuyor Kitapları, Elazığ İl Yıllıkları, Geleneksel Kürsübaşı Dergisi Arşivi, Yeni Fırat Dergisi Arşivi, Elazığ Kültür Kurultayı Kitapları, Elazığ’ın Sesi Harput Dergisi Arşivi, Harput Dergisi Arşivi, Turan Gazetesi Arşivinin Bir Bölümü, Diğer Yayınlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.