DOLAR 32,3515 0.3%
EURO 35,1427 -0.05%
ALTIN 2.307,971,35
BITCOIN 22765992,55%
Elazığ
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elazığ TSO ve Rize TSO arasında “Kardeş Oda”  Protokolü düzenlenen törenle imzalandı

Elazığ TSO ve Rize TSO arasında “Kardeş Oda” Protokolü düzenlenen törenle imzalandı

ABONE OL
Kas 16, 2021 11:07
Elazığ TSO ve Rize TSO arasında “Kardeş Oda”  Protokolü düzenlenen törenle imzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ TSO Konferans Salonunda düzenlenen törenle Elazığ TSO ile Rize TSO arasında Kardeş Oda Protokolü imzalandı. İmza törenine Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Rize TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize TSO Meclis Başkanı Şükrü Cevahir, Elazığ TSO ve Rize TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katıldı.

Her iki Oda deneyimleriyle iş dünyası ve illerimize değer katacak…

Rize TSO Heyetini Elazığ TSO Konferans Salonunda ağırlayan, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, imza protokolü öncesinde Elazığ TSO ve Elazığ ekonomisi ve ilin öne çıkan değerleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Arslan konuşmasında, “Rize TSO’nun çok değerli Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanımız ile Rizeli iş insanlarını bugün Odamızda ve ilimizde ağırlamaktan çok büyük bir mutluluk duymaktayım. Rize ve Elazığ ölçek olarak birbirine benzeyen her iki ilin de kendine göre farkındalıkları olan yapısı var.

Kardeş Odamız Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile Odamızın tecrübelerini birleştirerek bundan sonraki süreçte hem ekonomik hem de kültürel işbirlikleri için örnek ve öncü girişimlerle iş dünyamıza ve şehirlerimizin gelişimine katkı sağlayacağımıza inanmaktayım.

Hem Odalarımızın profesyonelleri hem de Yönetimler olarak bu sürecin dosyalarda değil hayatımızın içinde olmasına özen göstermeye gayret edeceğiz” dedi.

Başkan Arslan Elazığ ve TOBB için bir şanstır…

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Rize TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’da konuşmasında Elazığ’a ilk kez geldiğini belirterek, ilin çok zengin olan tarihi birikimi ve yerel zenginliklerini yeni keşfettiklerini ifade ederek, “İnanıyorum ki, benim gibi bir çok arkadaşımda ilk geliyorlardır. Oysa Rize ile Elazığ arası 550 km civarında. 5-6 saatlik mesafede olan iki iliz ancak zenginliklerimizi paylaşabilmiş değiliz. Sayın Başkanı dinlerken bu kentin ne kadar derin bir kültüre ve sahip olduğu onlarca değere sahip olduğunu bir kez daha keşfettik. Keza Rize de öyle. Hem turizm hem de Kafkaslara açılan Ülkemizin kapısı konumunda. İnşallah bu protokol ile hem ekonomik hem de kültürel işbirliklerimizi Asilhan Başkanın da ifade ettiği gibi dosyalarda bırakmayacağız.

Asilhan Başkan Oda camiasında ilk dönemi. Biz çok uzun yıllardan beri hem Oda hem de TOBB camiası içerisindeyiz. Ancak, Asilhan Başkan gerek bilgi birikimi, donanımı, vizyonu ve kişiliği ile TOBB camiası içerisinde çok dikkat çeken bir isim oldu. Kendisi TOBB Yönetiminde olmamasına karşın Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanımızın takdirleriyle bir çok komisyon ve kurulda TOBB’yi temsil ediyor. Kendisi TOBB yönetiminde olmamasına karşın bu görevleriyle hizmet veriyor. Kendisini yakından takip ediyoruz. Elazığ’da çok kısa sürede ortaya koyduğu çalışmalarla da iş dünyası içerisinde fark yarattı. Depremden çıkmış ve böyle büyük bir felaketi yaşmış bir ilde bu işleri yapmak öyle kolay değil. Ben hem TOBB hem de Elazığ iş dünyasının ve Elazığ şehrinin böyle bir başkana sahip olduğu için şanslı olduğunu ifade etmek istiyorum. Kendisinin hem Elazığ’da hem de TOBB çatısı altında iş dünyamıza ve Elazığ’a daha büyük hizmetleri olacaktır.

Ben bu düşüncelerle Elazığ’ın ve ülkemizin hiçbir ilinin bir daha deprem ve benzeri felaketlerle yüzleşmemesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bize bugün göstermiş olduğunuz bu güzel ev sahipliği ve misafirperverlik için de iş dünyamız adına teşekkürlerimi sunuyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.