DOLAR 32,3776 0.17%
EURO 35,1075 -0.01%
ALTIN 2.325,000,25
BITCOIN 2278908-1,09%
Elazığ
15°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Enver Demirbağ, Mezarı Başında Anıldı

Enver Demirbağ, Mezarı Başında Anıldı

ABONE OL
Kas 16, 2021 09:35
Enver Demirbağ, Mezarı Başında Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Harput müziğinin güçlü sesi Enver Demirbağ vefatının 11. Yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Elazığ Belediyesi ve Elazığ Musiki Cemiyetlerinin ortaklaşa düzenlediği anma törenine Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ, Elazığ Folklor Turizm Derneği Başkanı Ziyaeddin Akgüneş,  Elazığ Kültür ve Musiki Derneği Başkanı Abdulaziz Koç, Elazığ Musiki Konservatuvar Derneği Başkanı Hakan Çağlar, sanatçılar, ailesi ve sevenleri katıldı.

Harput mezarlığında gerçekleştirilen anma programı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

BİLGİNOĞLU: “HARPUT MUSİKİSİNİ ULUSAL BAZDA EN İYİ ŞEKİLDE TANITMIŞTIR”

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Elazığ ve Harput musikisinin üstatlarından Enver Demirbağ’ın mezarının başındayız. Üstat Enver Demirbağ, 1935 yılında Palu’da doğmuştur ve çocuk denilecek yaşta Harput musikisine olan ilgisi dolayısıyla Harput musikisinin icracıları olan hafızlardan dinleyerek sonrasında da eğitim alarak Harput musikisinin en önemli icracılarından biri olmuştur. Kendisini yetiştiren ve Harput musikisine çok önemli eserler kazandıran merhum Enver Demirbağ, 70’e yakın plak doldurmuş ve TRT arşivlerine de kaynak kişi olmuş değerli bir şahsiyettir.115 adet eseri icra ederek Harput musikisini ulusal bazda en iyi şekilde tanıtmıştır. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

DEMİRBAĞ: “BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞER”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ ise “ Enver Demirbağ, Harput musikisine olan katkılarıyla bizim için çok önemli bir değer. Hatırlanması gereken, sonraki nesillere tanıtılması gereken çok önemli bir değer. Harput musikisi; kendine has özellikleri olan, kendi güzelliklerini insanlara aktarmaya çalışan önemli musiki değerlerinden biri. Bu değeri taşıyan, sonraki nesillere aktarabilen önemli bir kaynak kişidir. Enver Demirbağ’a tekrar Allah’tan rahmet, şehrimize başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

AKGÜNEŞ: “HARPUT MUSİKİSİNİN MİHENK TAŞLARINDAN BİRİ”

Elazığ Folklor Turizm Derneği Başkanı Ziyaddin Akgüneş, “Harput musikisine, Elazığ kültürüne uzun yıllar sesi ile ve kişiliği ile hizmet etmiş çok değerli bir sesin ölüm yıl dönümü nedeniyle mezarı başında bulunuyoruz. Harput musikisinin mihenk taşlarından ve kaynak kişisi olarak tarihimize geçmiş bir şahıs. Bugün 11. yıl dönümü nedeniyle toplanmış bulunuyoruz. Rabbim mekanını cennet eylesin.” ifadelerinde bulundu.

KOÇ: “HARPUT MÜZİĞİNİ ÖNEMLİ YERLERE TAŞIYANLARI ANMAK BİZİM İÇİN BİR VAZİFE”

Elazığ Kültür ve Musiki Derneği Başkanı Abdulaziz Koç ise “Bugün Harput musikisinin kaynak kişisi Enver Demirbağ ağabeyimizin vefatının sene-i devriyesi. Tabi böyle gönül dünyamızı renklendiren, Harput’u, Harput müziğini önemli yerlere taşıyan müstesna şahsiyetleri anmak bizim için bir vazifedir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. ”açıklamalarını kaydetti.

ÇAĞLAR: “ELAZIĞ’IMIZI BÜTÜN İLLERE TANITAN ÜSTADIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

Elazığ Musiki Konservatuvar Derneği Başkanı Hakan Çağlar, “Harput musikisine katkıları olan, musikimizi, Harput’umuzu, Elazığ’ımızı bütün illere tanıtan üstadımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.