DOLAR 32,3343 0.25%
EURO 35,1415 0.01%
ALTIN
BITCOIN 23000142,83%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Yıldırım: Elazığ TSO ve paydaşları doğru yolda

Yıldırım: Elazığ TSO ve paydaşları doğru yolda

ABONE OL
Eki 24, 2021 17:54
Yıldırım: Elazığ TSO ve paydaşları doğru yolda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizin en önemli tarım yazarlarından biri olan Ali Ekber Yıldırım Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapsamında Elazığ TSO yöneticileri ve profesyonelleriyle biraraya geldi. Yıldırım Elazığ TSO’nun tarımsal kalkınma kooperatiflerinin bugün ülkemizin en önemli kırsal kalkınma modeline örnek olduğunun altını çizerek, Elazığ TSO’yu kutladı…

Ülkemizin tarım alanında ihtiyaç duyduğu en önemli konu yönetişimdir…

YÖREX Fuar alanında Elazığ standını ziyaret ederek Meclis Üyesi Mustafa Tunç, Genel Sekreter M.Mehmet Karabulut ve Basın Halkla İlişikler Müdürü Etem Yalın ile görüşen Dünya Gazetesi Yazarı ve Ülkemizin en önemli tarım yazarlarından biri olan Ali Ekber Yıldırım, Elazığ TSO’nun tarımsal kalkınma kooperatifleri ve birlikleri hakkında bilgiler aldı.

Küresel ısınma, doğal kaynakların azalması, enrejide yaşanan sorunlar ve pandemi sürecinde tüm dünyanın çok ciddi bir şekilde gıdada sorun yaşayabileceğine işaret eden Yıldırım, “Bugün tüm halkımızın belini büken ve haberlere konu olan gıda fiyatlarındaki artış, artık hem yerelde hem de küresel boyutları ile masaya yatırılması ve tüm yönleri ile değerlendirilerek yönetişim modeli ile değerlendirilmesi gereken bir husus. Bir çok panel ve söyleşilerde dile getiriyorum. Artık sürdürülebilir bir tarım politikasına ihtiyacımız var. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Asilhan Arslan iki yıl önce İzmir’de ziyaretimize gelerek düşündüklerini paylaşmış ve biz de kendisine tecrübelerimiz ışığında bilgilerimizi paylaşmıştık. Bugün Elazığ TSO Profesyonellerinden aldığım bilgilere baktığımda iki yılda çok önemli mesafeler alınmış. Öncelikle Sayın Başkanı ve tüm ekibi tebrik ediyorum. Elazığ bizim öz memleketimiz. Buradan Türkiye’ye örnek olacak modellerin çıkması bizleri gururlandırıyor. İhtiyaç duyulacak her zaman Elazığ’ın yanındayım.

Özellikle Oda tarafından hazırlanmış olan Coğrafi Ürünlerle ilgili yayını çok beğendim. Emeği geçenleri kutluyorum. Hem ürünlerimize sahip çıkılması hem de tanıtılması çok değerli. Bugün fuar kapsamında önemli görüşmeler yaptım. Çok değerli görüş ve beklentileri aldım. Sizlerin tespit ve görüşleri çok önemli. İnşallah Elazığ ve yöresinin her biri diğerinden kıymetli olan tüm değerleri yüksek katma değerli ürünlere dönüştürerek hem iç Pazar hem de ihracat potansiyeline yükselir. Ülkemizin bu potansiyele sahip olduğunu fuarı gezince daha iyi görüyoruz. Eksikliklerimiz çok fazla var. Standartlara uygun üretim, paketleme, sevkiyat, markalaşma gibi. Umuyorum bu süreçleri de hızlıca aşarız. En kısa sürede Elazığ’da sizlerle bir araya gelme dileklerimle tüm hemşerilerine sizler aracılığı ile selamlarımı gönderiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.