DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
height="132" />
Elazığ ürünlerinin tanıtımı ve işbirliği görüşmeleri  YÖREX Fuarında devam ediyor

Elazığ ürünlerinin tanıtımı ve işbirliği görüşmeleri YÖREX Fuarında devam ediyor

ABONE OL
Eki 24, 2021 17:59
Elazığ ürünlerinin tanıtımı ve işbirliği görüşmeleri  YÖREX Fuarında devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

20-24 Ekim tarihleri arasında yoğun bir katılım ile devam eden Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı ve Elazığ TSO ortaklığında açılan Elazığ standında ülke dışından ve ülke içinden gelen ziyaretçilerle işbirliği görüşmeleri devam ediyor…

Ürünlerimizin yoğun ilgi görmesi bizleri mutlu ediyor…

Ziyaretçilerle birbir ilgilenen ve görüşmeleri gerçekleştiren Elazığ TSO Genel Sekreteri M.Mehmet Karabulut, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Etem Yalın ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası e-Ticaret Portalı www.elazigburada.com.tr uzmanları Elazığ yöresel ürünleri hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundular.

Elazığ TSO Genel Sekreteri M.Mehmet Karabulut fuarın ikinci gününde yapılan görüşmeler hakkında bilgi vererek “Standımızda Odamız tarafından hazırlanmış olan ve ilimizin coğrafi işaretli ürünlerinin yer aldığı tanıtım kitabımız tüm katılımcılar ve ziyaretçilerle paylaşılmaktadır. Üst düzey yöneticiler, bürokratlar, Oda ve Borsa Başkanlarımız ve yöneticiler ile yerli ve yabancı çok sayıda yabancı ziyaretçi ile fuarın ikinci günü çok önemli görüşmeler yaptık. Görüşmelerde ilimiz yöresel ürünlerinin pazarlanması, üreticilerimizin yeni pazarlar bularak üretimlerini artırması ve markalaşmanın teşvik edilmesi anlamında çok yararlı oldu. Yöresel ürünlerimize hem yurt dışından hem de ülke içinden çok büyük ilgi olduğunu gördük. YÖREX Fuarı ilimiz adına çok önemli bir tanıtım imkanı sunmakla birlikte yöresel ürünlerimizin de tanıtımı için çok etkili olmaya devam ediyor. Fuar bitimine kadar bu yoğun ilginin devam edeceğini düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

Kızıltepe ile coğrafi işaretli ürün çalışmaları değerlendirildi…

Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe tarafından fuar kapsamında verilen panele katılan Elazığ TSO Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Elazığ TSO Coğrafi İşaretli Ürünler Çalışma Komisyonu Sekreteri Etem Yalın panel sonrası Kızıltepe ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Elazığ’ın coğrafi ürünlerle ilgili önemli çalışmalar yaptığını ve Elazığ TSO bünyesinde oluşturulan çalışma komisyonu hakkında bilgiler veren Yalın, Oda olarak hedeflerinin 2022 sonuna kadar tescilli ürün sayısının 10 yükseltmek olduğunu ifade etti. Son olarak Menceki Buğdayın tescilinin alındığını belirten Yalın, Daire Başkanı Kızıltepe’ye destekleri için teşekkür ederek hazırlık aşamasında olan ürünler hakkında bilgiler verdi.

TPE Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe’de yapılan çalışmaların çok değerli olduğunu belirterek, “Bu yıl 11’incisi düzenlenen YÖREX Fuarında ülke genelinden coğrafi tescilli ürün sayısının dokuz yüzü geçtiğini bundan beş altı yıl öncesine kadar bu sayının yüzler seviyesinde olduğuna işaret etti.

Elazığ TSO tarafından başlatılan bu çalışmaların memnuniyet verici olduğunu belirten Kızıltepe, kurum olarak bu girişimlerin ülkemiz için çok değerli olduğunun altını çizdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.