DOLAR 32,3787 0.18%
EURO 35,0555 -0.16%
ALTIN 2.324,980,25
BITCOIN 2272623-0,59%
Elazığ
15°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Erbakan’dan Büyükelçilerin ‘Osman Kavala’ çıkışına tepki

Erbakan’dan Büyükelçilerin ‘Osman Kavala’ çıkışına tepki

ABONE OL
Ara 3, 2021 14:13
Erbakan’dan Büyükelçilerin ‘Osman Kavala’ çıkışına tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, aralarında ABD ve Almanya’nın da bulunduğu 10 Büyükelçinin haddi aşan ‘Osman Kavala’ çıkışına tepki göstererek, bu açıklamayı ikiyüzlülük olarak değerlendirdi.

10 Büyükelçinin Osman Kavala Çıkışına Tepki: İkiyüzlülük

ABD, Almanya ve Fransa’nın da aralarında olduğu 10 ülkenin Ankara büyükelçilikleri ortak bir açıklamayla Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısına tepki gösteren Erbakan, geçmişteki örnekleri hatırlatarak Batı ülkelerinin ikiyüzlü davrandığını söyledi.

Erbakan, “Bu büyükelçilerin çağrılarında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararını uygulayın uyun diyorlar. Tabii biz buna tabii olduğumuz için uluslararası bir anlaşmaya uymak zorundayız. Ancak AİHM’in her zaman adil bir karar verdiği söylenemez. AİHM’in geçmişte Refah Partisi’nin kapatılmasını haklı bulması, Türkiye’deki başörtüsü kararını haklı bulması en somut örnekler. Mesela HDP’nin kapatılması sürecine tepki gösteriyorlar, millet iradesine aykırı diyorlar ama Refah Partisi’nin kapatılmasını gayet yerinde buldular. Böyle bir çelişki içindeler. Bu son çıkışla da görüyoruz ki AB’nin bizi hayırlı bir sonuca götürmesi mümkün değil. Çifte standartçı yaklaşımlarını her alanda görüyoruz. Ancak Avrupa Birliği’ne bu kadar odaklandığımız zaman, ‘ tek hedefimiz orasıdır’ dediğimiz zaman bu tarz çıkışlarla karşılaşmamız gayet normal.  AB ile ABD ile ilişkileri kazan kazan politikası ile adil ve eşit şartlarda yürütüp daha çok D-60 hedefine yani İslam ülkeleri ile Türkiye’nin ekonomik ve siyasi açıdan bütünleşmesi hedefine odaklanmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.