height="132" />
Türklerin İslam Olması İlahi Bir Emirdir

Türklerin İslam Olması İlahi Bir Emirdir

ABONE OL
Eki 19, 2021 07:41
Türklerin İslam Olması İlahi Bir Emirdir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türklerin akın akın İslamiyete yönelmeleri İslam dünyasının yeni bir çağ ile buluşmasını sağlamıştır. Dokuz ve onuncu asırlar Arap dünyasının İslamiyetten yüz çevirdikleri, sınırlarının geriledikleri, bir sürü sapık mezhep ve fırkanın ortaya çıktığı dönemde Türkler Allah’ın izniyle bir kurtarıcı olarak yeniden tarih sahnesine çıkar. Kuran’da adı geçen ( Maide: 54 ) mucize gerçekleşir ve Türkler İslam’ın bayraktarlığını üstlenir.

Allah’ın, toparlanmamaları halinde; onların yerine bir başka kalbimi görevlendireceği uyarı ve ikazı sadece Maide: 54 ile sınırlı değildir. Keza Allah’u Teala aynı uyarı ve ikazları Tevbe 39, Hud 57, Mearic 40-41, , Muhammed 38 ve Fetih 16 ayetlerinde de buyurmuştur.

Türklerin Maide Süresi Ayet 54 ün muhatabı olması iddia ve düşüncesi takva sahibi olmalarındandır. Allah tarafından kendilerine İslamın bayraktarlığı görevinin verilmesi bizlerce savunulan bir ırki ve şövenist bir tavır değildir. Zira biraz aklı ve vicdanı olan hiç kimse ırkçılık yapmaz .

Arap dünyasının yozlaştığı bir zamanda Türklerin Allah tarafından görevlendirilmesinin tefsiri sadece Vani Mehmed Efendi, Ömer Nasuhi Bilmen, Saidi Nursi ve Seyyid Ahmet Arvasi ile sınırlı değildir, aynı tesbiti Elmalı Mehmet Hamdi Yazır, Celal Yıldırım, Osman Keskinoğlu gibi müfessirlerde yapmıştır.

Evet, Elmalı Hamdi Yazır’ın Hak Dini Kur’an Dili tefsirinde beyan ettiği gibi: “ Bu defa Allah Türkleri göndermiş, Arapların kadrini bilmeyip, zayi ettikleri devlet-i İslamı ele alarak İstanbul’a ve oradan kıtaat-ı arzın her tarafına yaymıştır. “

İşte bu hakikatlere rağmen hala Türkiye’yi bölmek ve parçalamak çaba ve gayretleri Hristiyanlara ve Yahudilere hizmet etmekten başka bir şey değildir yani ihanettir.

YAVUZ KUZGUN
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.