height="132" />
Müftülük ‘ilim ve hikmet dersleri’ başlattı

Müftülük ‘ilim ve hikmet dersleri’ başlattı

ABONE OL
Eki 16, 2021 17:03
Müftülük ‘ilim ve hikmet dersleri’ başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplumun tüm kesimlerine ulaşmak amacıyla çok sayıda proje yürüten Elazığ İl Müftülüğü, “İlim ve Hikmet Dersleri” başlattı.

Konuya ilişkin Elazığ Müftülüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Camileri ilim merkezi haline getirmek ve toplumun tüm kesimlerini sahih dini bilgiyle buluşturmak amacıyla İlahiyat, İslami İlimler Fakülteleri ve Eğitim Merkezi Müdürlükleri iş birliğinde “İlim ve Hikmet Dersleri” konulu proje başlatılmıştır.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Selami Aydın;

“İl Müftülüğü olarak camileri birer ilim yuvasına dönüştürme gayesiyle ilim ve hikmet derslerini başlattık. ” İlk emri “Oku” olan bir dinin mensupları olan bizlerin ilmi, hikmeti, ahlaki faziletleri öğrendiğimiz ve günde beş vakit müminleri bir araya toplayan camilerimiz; tarih boyunca ibadet mahalli, eğitim merkezi ve hem de bir sosyal buluşma mekânı olarak hizmet etmiştir.

Camilerde oluşturduğumuz ders halkalarımızın gittikçe yaygınlaşarak büyüyeceğine inanıyorum. Vatandaşları ilim ve hikmet derslerine katılmaya da davet eden Müftü Aydın; Camileri hayatımızın merkezine alarak çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek hep birlikte ailece camide buluşup kaynaşmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Uygulama kapsamında, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Erdem, Prof. Dr. İhsan Soysaldı, Dr. Nizamettin Çelik ve Arş. Gör. Mesut Şen Merkez Yeni Camii’nde Öğle Namazından Önce; Harput Eğitim Merkezi Müdürlüğü Öğretmeni Hasan Yılmaz hocamız da Merkez İzzetpaşa Camii’nde Akşam Namazından sonra haftanın belirli günlerinde cami cemaatimizle buluşacaklardır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.